La Policia recupera a Brussel·les un Sorolla

L'obra Abans de la correguda tenia una orde d'embargament derivada del marc del cas Malaia però encara no s'havia localitzat.

Abans de la correguda, de Joaquin Sorolla
Abans de la correguda, de Joaquin Sorolla / CNP

La Policia Nacional ha recuperat a Brussel·les el quadre Abans de la correguda, del pintor valencià Joaquim Sorolla. L'obra està valorada en tres milions d'euros i la reclamava l'Audiència Provincial de Màlaga. L'operació s'emmarcava en les investigacions del cas Malaia i ha resultat en la detenció del seu propietari, un empresari que ja va ser condemnat en aquest procediment judicial. Al detingut se l'acusa d'una suposada insolvència punible després d'impedir en el seu moment la localització del quadre, segons informen fonts policials.

Els processos judicials del cas Malaia van dictar l'embargament de l'obra, ja que el propietari va ser condemnat a presó per blanqueig de capitals, suborn i frau. Però el passat juny l'Audiència de Màlaga va emetre una orde per a localitzar el quadre, ja que l'embargament no s'havia efectuat. Els investigadors van constatar que l'obra s’havia exposat en una fira d'art i antiguitats de Nova York (Estats Units) però quan es saber que podia existir sobre ella una reclamació es va retirar de la venda. Una vegada que va ser localitzat el quadre gràcies a les gestions dutes a terme per la Policia Nacional en l'Ambaixada d'Espanya a Bèlgica, la Policia ho va comunicar a l'Audiència malaguenya perquè fora entregat en la citada seu diplomàtica, la qual cosa finalment s'ha dut a terme aquest dijous.

També et pot interessar

stats