Polèmica en l’entrega del premi Feroz d’honor per les declaracions de Victoria Abril sobre les vacunes i la pandèmia

L’actriu assegura que les vacunes són “experiments sense provar” i que els contagis augmenten després de la inoculació.

L'actriu Victoria Abril posa per als fotògrafs en la concessió del Feroz d'honor
L'actriu Victoria Abril posa per als fotògrafs en la concessió del Feroz d'honor / Emilio Naranjo (Efe)

L'actriu Victoria Abril ha posat contra les cordes l'organització dels Premis Feroz 2021 en fer una proclama contra les vacunes per lluitar contra el coronavirus i la gestió de la pandèmia. "Això no és Covid, és un coronacirc", ha assenyalat l'actriu en una roda de premsa, sense mascareta i despreocupada per ser presa com a "negacionista.

"Som cobais, les vacunes són experiments sense provar que ens fiquen de pressa i des que ens vacunen hi ha més casos positius", ha dit.

El motiu de la roda de premsa era la concessió del Feroz d'honor de l'Associació d'Informadors Cinematogràfics d'Espanya (AICE) en reconeixement a la seua trajectòria, especialment activa en els anys 80 i 90 i marcada pel seu treball amb directors com Vicente Aranda o Pedro Almodóvar.

Però abans de començar, mentre posava per als fotògrafs, la Covid ha pres protagonisme: "El cabell no me'l talle fins que em retornen les llibertats", ha afirmat lluint una llarga cabellera i ha afegit: "La por t'impedeix viure, pitjor que perdre la vida és perdre la raó de viure, ja n'hi ha prou".

Els organitzadors dels Premis Feroz s'han desmarcat de les declaracions d'Abril i han garantit l'estricte compliment del protocol sanitari en la cerimònia de lliurament que se celebrarà el 2 de març en el Teatre Coliseum de Madrid. "Com a presidenta dels premis he de deixar clar que no compartim en absolut l'opinió de Victoria Abril sobre la Covid-19; continuem treballant per uns #Feroz2021 i una cultura segura", ha assenyalat en un tuit la presidenta de l’AICE, María Guerra.

Les xarxes socials han esclatat amb comentaris crítics de les declaracions de l'actriu madrilenya, amb qualificatius que van des de "disbarat" a "el pitjor paper de la seua vida" i suscitant el debat sobre si és convenient donar-li un premi honorífic. Molts l'han comparada amb Miguel Bosé, els comentaris en xarxes del qual dins del corrent negacionista del coronavirus van generar múltiples polèmiques l'estiu passat.

També et pot interessar

stats