Polèmica a Eurovisió: Loreen representarà Suècia amb un tema calcat al 'Flying Free' de Pont Aeri

L’artista, que ja va donar la victòria al país nòrdic el 2012 amb Euphoria, parteix com a favorita

És la cançó d'Eurovisió de Loreen un plagi de la mítica Flying Free de Pont Aeri?

La cantant Loreen, guanyadora de l’Eurovisió de 2012 amb la cançò Euphoria i que tornarà a representar a Suècia enguany, ha desencadenat la polèmica. Loreen ha apostat per Tattoo, una cançó que frega el límit entre inspiració i plagi.

El tema que proposa per a Eurovisió té reminiscències evidents a un clàssic de la música electrònica: Flying Free. De fet, com manifestaven molts usuaris en les xarxes socials, Loreen utilitza una base musical durant tota la seua cançó quasi idèntica a la del tema de la discoteca Pont Aeri de l'any 1999. Els samples (utilitzar fragments d'altres cançons) són cada vegada més habituals en la música actual, però en el festival han de presentar-se "temes originals" com estableix el reglament.

Però la similitud amb el Flying Free no és l'única que presenta el tema amb altres icones musicals anteriors. Tatoo conté fragments d’un tema de l’icònic grup suec Abba (The winner takes it all), i a més la tornada també recorda molt a Euphoria, la cançó amb què va guanyar Eurovisió el 2012.

Ara bé, aquesta falta d’originalitat sembla no importar-li al públic. Loreen parteix com a favorita representant a Suècia en el festival d’Eurovisió del pròxim mes de maig després d'haver sigut escollida aquest cap de setmana.

També et pot interessar

stats