Polanski enterboleix l'inici de la Mostra de Venècia

La presidenta del jurat assegura que no assistirà a la projecció de l'última pel·lícula del director.

La presidenta del jurat de la Mostra de Venècia, Lucrecia Martel, no assistirà a la gala en què es projectarà el treball de Polanski.
La presidenta del jurat de la Mostra de Venècia, Lucrecia Martel, no assistirà a la gala en què es projectarà el treball de Polanski.

La polèmica per la presència de Roman Polanski en la secció oficial de la 76a Mostra de Venècia s'ha avivat en la jornada d'inauguració del certamen després que la presidenta del jurat, Lucrecia Martel, anunciara que no assistirà a la gala en què es projectarà l'últim treball del cineasta, condemnat per violació.

"No assistiré a la gala de Polanski perquè represente moltes dones que estem lluitant a l'Argentina per qüestions com aquesta, no desitge posar-me dempeus i aplaudir", ha dit Martel en una roda de premsa al costat del director de la mostra, Alberto Barbera.

Polanski, en crida i cerca dels Estats Units per la violació d'una menor el 1977, presentarà divendres a competició J'accuse. S'espera la presència de l'elenc d'actrius i actors, però el director, com a màxim, estarà via teleconferència. Si posa un peu a Itàlia, corre el risc de ser detingut, com ja li va ocórrer fa una dècada en el festival de cinema de Zuric.

També et pot interessar

stats