La pluja podreix la coberta de l’església de Santa Caterina, declarada monument nacional

El vent va trencar una vidriera i l’aigua va inundar el temple, que ja es trobava molt deteriorat, segons el rector.

Estat en què ha quedat part de la coberta de l'esglèsia de Santa Caterian
Estat en què ha quedat part de la coberta de l'esglèsia de Santa Caterian / A. Sainz (Avan)

Les intenses pluges i el vent que va deixar la borrasca Gloria han tingut conseqüències sobre el patrimoni, concretament sobre l’església de Santa Caterina de València, del segle XIII i declarada monument nacional. Com ja va ocórrer amb els frescos renaixentistes de la catedral, la humitat posa en perill aquest important element patrimonial. 

El fort vent va arrancar una de les vidrieres contemporànies, la qual cosa va afavorir que la pluja inundara la nau central i s’haja podrit part de la coberta i els llistons de fusta que la sustenten. 

Segons ha explicat el rector d’aquesta església situada al nucli antic de la ciutat,  Francisco Ruiz, els forts vents van provocar “un remolí al costat del temple que va arrancar de soca-rel una de les vidrieres contemporànies per la qual va començar a entrar l'aigua a borbollons”. Com a solució provisional, s’ha col·locat un panell provisional.

A més, també a causa de les pluges, “algunes llums de les capelles de l'església s'han fos perquè l'aigua ha caigut per totes les parets i han quedat en mal estat”, ha agregat el rector. 

Recerca de finançament

Aquests desperfectes no han fet més que aguditzar “la situació de gran deterioració d'aquesta església”, també declarada bé d'interès cultural. Francisco Ruiz ha recordat que “anteriorment” es va comunicar a Patrimoni l'estat de conservació del temple i, fins i tot, els responsables van constatar el mal estat en una visita, però van argumentar “la falta de recursos per a esmenar el mal estat”. Per aquesta raó, un grup de fidels estudia com obtindre finançament per a reparar el temple. 

També et pot interessar

stats