La platja de Ponent de Benidorm recrea el desembarcament de Normandia

En la reconstrucció històrica ha participat una nau de l’Armada espanyola i l'associació Codex Belix.

La platja de Ponent de Benidorm recrea el desembarcament de Normandia

La platja de Ponent de Benidorm s'ha convertit aquest dissabte en l'escenari de la recreació del desembarcament de Normandia. L'associació Codex Belix ha escenificat el moment històric en la 13a edició de Reviu la història… de cinema. 

Aquest esdeveniment, que durarà tot el cap de setmana, ha traslladat la ciutat de la Marina Baixa al centre d'un conflicte bèl·lic simulat, emmarcat en els anys quaranta del segle passat. 

Durant tot el matí, al parc d'Elx de la ciutat, hi ha hagut exposicions d'uniformes i miniatures militars, i dels cossos i forces de seguretat de l'Estat. També hi ha hagut desfilades dels esquadrons dels exèrcits aliats o alemany. Els vehicles històrics, alguns d'ells originals, i els campaments militars han atret des de primera hora milers de veïns i visitants.  

Ja a la vesprada, alhora que una nau de l'Armada espanyola navegava per la badia, ha sonat l'anunci de l'arribada d'unitats enemigues per mar. Durant una hora, la platja de Ponent s’ha transformat en Omaha o Utah, noms en clau donats pels aliats a les costes normandes en 1944. 

En la recreació ha participat una llanxa de desembarcament que va pertànyer al desaparegut portaavions Príncep d'Astúries, que també va ser un vaixell de l'Armada espanyola. A més, també hi han assistit 30 associacions per a participar en la recreació històrica.  

També et pot interessar