Plácido Domingo es retira del Met Opera de Nova York abans de l'estrena de 'Macbeth'

El tenor ha decidit apartar-se’n "per a no restar atenció" al dur treball dels seus companys, després de les acusacions d'assetjament sexual.

Plácido Domingo, en 'Macbeth', a Los Ángeles (EUA), en una imatge d'arxiu
Plácido Domingo, en 'Macbeth', a Los Ángeles (EUA), en una imatge d'arxiu / Karen Almond (LA Opera)

El tenor espanyol Plácido Domingo s'ha retirat del Metropolitan Opera de Nova York un dia abans de l'estrena de Macbeth, programada per a aquest dimecres, l'obra amb la qual tornava a un escenari nord-americà, després que una vintena de dones l'acusaren d'assetjament sexual. 

La institució ha comunicat que Domingo no tornarà a actuar en el Met Opera després que les dues parts arribaren a un acord perquè el tenor se n’aparte de l'organització, una decisió que es produeix després que s’haja conegut que alguns empleats estaven "furiosos" per l'actuació del cantant.

"Encara que rebat fermament les recents acusacions contra mi, i estic preocupat per un clima en què es condemna la gent sense el degut procés, i després de fer una reflexió, crec que la meua aparició en aquesta producció de Macbeth restarà atenció al dur treball dels meus col·legues, damunt i darrere de l'escenari", ha dit Domingo. 

El tenor espanyol ha actuat 51 anys consecutius al Met Opera

El tenor, que ha recordat que ha actuat al Met Opera durant 51 anys consecutius, va sol·licitar a la direcció retirar-se de la producció, que ha accedit a la petició. "Estic feliç perquè als meus 78 anys he pogut cantar, en els assajos, en el paper protagonista de Macbeth, que considere la meua última actuació en l'escenari del Met", ha afirmat el tenor, que a més ha dit que està agraït al públic i a Déu per tot allò que ha pogut aconseguir en aquest teatre.

A Europa no s'ha cancel·lat cap actuació de Plácido Domingo

Des que es publicaren les acusacions de vint dones contra Plácido Domingo per comportament sexual indegut, diverses institucions de música clàssica dels EUA, com l'Opera de San Francisco, la de Dallas i la de Filadèlfia han cancel·lat les seues actuacions, però a Europa no s’ha pres cap decisió en aquesta línia.

El Palau de les Arts de València va anunciar aquest dimarts que mantindrà la col·laboració amb Plácido Domingo, que té previst interpretar al desembre l'òpera Nabucco, perquè no té constància de denúncies judicials o extrajudicials d'assetjament a treballadors de la institució. 

També et pot interessar

stats