La Plaça del Llibre s’estrena a Castelló

La setena edició de la fira valenciana reunirà 52 editorials i recordarà el contacontes Llorenç Giménez i l'escriptora Carme Miquel.

Membres de les entitats organitzadores en la presentació, aquest dimecres, de la Plaça del Llibre de València
Membres de les entitats organitzadores en la presentació, aquest dimecres, de la Plaça del Llibre de València / Conselleria de Cultura

Les lletres valencianes prendran, a partir d’aquest dijous, la plaça de Santa Clara de Castelló, on se celebrarà la primera edició de la Plaça del Llibre a la ciutat. Aquesta fira, que pretén visibilitzar la producció literària en valencià i aproximar l’oferta de les editorials als lectors, també se celebrarà a València i a Alacant.

En el cas de la primera Plaça del Llibre de Castelló, a més dels expositors, s’han programat més de 40 activitats paral·leles, que se celebraran des d'aquest dijous i fins diumenge. Hi haurà activitats escolars d’animació lectora, sessions de contacontes, presentacions de llibres i tallers per a iniciar-se en la lectura. L’objectiu d’aquestes propostes, en paraules de la regidora de Cultura, Verònica Ruiz, és “arribar a nous públics i expandir l’interés per la lectura entre les noves generacions”.

En el cas de la setena edició de la Plaça del Llibre de València, enguany les escriptores valencianes tindran un protagonisme destacat amb la finalitat de “donar-los visibilitat”. La coordinadora d'Accions Culturals, Eva Terol, ha destacat, durant la presentació de la fira que tindrà lloc del 30 d’octubre al 4 de novembre, la seua "alegria i satisfacció", perquè s’ha consolidat malgrat nàixer en "un temps bastant hostil per a la consolidació de la nostra llengua".

De fet, al voltant de 15.000 persones van passar l’any passat per la Plaça del Llibre de València, on es van vendre uns 5.000 exemplars "de titulars molt diferents". Per a enguany esperen que puge el nombre de participants i de llibres venuts, ja que la programació i l'espai han augmentat respecte a edicions anteriors.

També et pot interessar

stats