Pilar Jurado, nova presidenta de la SGAE després del cessament de José Ángel Hevia

La soprano és la segona dona que encapçala l'entitat, ja que ha prosperat la moció de censura presentada contra José Ángel Hevia.

La nova presidenta de la SGAE, Pilar Jurado, en una imatge d'arxiu
La nova presidenta de la SGAE, Pilar Jurado, en una imatge d'arxiu / Europa Press

La soprano Pilar Jurado ha sigut elegida nova presidenta de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE) després que haja tingut éxit la moció de censura presentada contra l'anterior dirigent, José Ángel Hevia. D'aquesta manera, Jurado es converteix en la segona dona que ocupa la presidència en aquesta entitat, després d'Ana Diosdado (que va exercir el càrrec entre 2001 i 2007). 

La compositora simfònica substitueix el músic asturià, que ha perdut la moció de censura que han presentat 18 membres de la junta directiva (22 vots a favor, 12 en contra i 1 en blanc). Un dels integrants de la junta directiva que ha donat suport a la moció, el guionista Antonio Onetti, ha explicat que no es tracta "d'una altra de les guerres de la SGAE, sinó una conseqüència natural en la qual no s'han complit les expectatives: allunyar la intervenció de Cultura".

Precisament, Onetti ha sigut una de les persones que aspirava a rellevar Hevia en el càrrec, però finalment ha sigut Pilar Jurado la guanyadora de la votació, amb 17 suports davant dels 12 del guionista.

També et pot interessar

stats