Pilar Gregori (Escola Valenciana): "És necessari tindre una cultura digital per a participar en nous escenaris i transformar-los"

L'entitat inicia el seu sisé congrés, en què reflexionarà sobre coeducació, inclusió i plurilingüisme i transformació digital

Una jornada d'Escola Valenciana, en arxiu
Una jornada d'Escola Valenciana, en arxiu / Escola Valenciana

Pilar Gregori, coordinadora del sisé congrés d'Escola Valenciana, que comença aquest dijous al paranimf de la Universitat de València, ha explicat en Les notícies del matí que es pretén treballar "per a aconseguir una societat millor a partir de tres eixos". El congrés reflexionarà sobre coeducació, inclusió i plurilingüisme i transformació digital.

Gregori ha detallat que caldrà analitzar com avançar en relacions igualitàries des de l'escola, les noves masculinitats o com encarar la diversitat sexual i la diversitat de gènere, en matèria de coeducació. Sobre el plurilingüisme, ha detallat que Escola Valenciana analitzarà el model que proposa per tal d'assolir una convivència "entre col·lectius que pensen i parlen de manera diferent", o com fer arribar el plurilingüisme a tot l'alumnat "conservant com a llengua primera d'aprenentatge el valencià". I pel que fa a la transformació digital, ha defés que el "repte digital és molt fort" i que cal actualitzar-se. "És necessari tindre una cultura digital per tal de participar en nous escenaris i transformar-los", ha emfatitzat. Gregori ha afegit que l'educació en línia implica moltes coses i no sols saber manejar ordinadors: "Hem de decidir qui gestiona les dades que generem o hem de conéixer els algoritmes que prenen decisions per nosaltres?", ha mencionat.

El congrés també retrà homenatge a la mestra de la República Empar Navarro, "innovadora, valencianista", que Escola Valenciana pretén reivindicar.

També et pot interessar

stats