El pianista italià Elia Cecino guanya el Premi Iturbi 2023

El jurat ha atorgat el segon i el tercer premi als estatunidencs Anthony Ratinov i Rachel Breen

Elia Cecino, guanyador del Premi Iturbi 2023
Elia Cecino, guanyador del Premi Iturbi 2023 / Diputació de València

L'italià Elia Cecino s'ha convertit aquest dissabte en el guanyador del Premi Iturbi del Concurs Internacional de Piano que organitza la Diputació de València, mentre que els estatunidencs Anthony Ratinov i Rachel Breen han quedat en segon i tercer lloc.

El jurat, presidit per Joaquín Achúcarro, i format per personalitats de referència del panorama pianístic i musical internacional com Catherine d’Argoubet, Edmon Colomer, Ana Guijarro, Paolo Pinamonti, Jorge Luis Prats, Didier Schnorhk i Josu de Solaun, ha donat a conéixer el veredicte en el transcurs d'una gala presentada per Laura Grande i Martín Llade al Teatre Principal.

Ho ha fet després de valorar la interpretació de cada candidat al llarg de tot el concurs, dos recitals i dos concerts amb l'Orquestra de València, dirigida per Álvaro Albiach, en un total de més de tres hores d'actuació.

Cecino ha rebut 30.000 euros com a guanyador del concurs i gravarà un disc amb el segell IBS Classical, mentre que Ratinov n'ha aconseguit 20.000 pel segon premi i Breen 10.000 pel tercer, intèrprets que faran una gira de concerts.

Els tres finalistes que no han accedit a la Gran Final, Sergey Belyavsky i Anastasia Vorotnaya (Rússia) i Djordje Radevski (Sèrbia) han rebut 5.000 euros. Belyavsky també n'ha obtingut 3.000 al millor finalista no guardonat amb el primer, segon o tercer premi per l'Ajuntament de València.

"Crec que València pot sentir-se satisfeta del resultat del Premi Iturbi. El jurat ha hagut de treballar intensament i deliberar després d'escoltar cada candidat en les seues quatre actuacions. Hem atorgat tres premis i hem deixat fora possibles grans pianistes. La vida i la carrera és bastant llarga, puc confirmar-ho, i el futur dirà si hem encertat", ha assegurat Joaquín Achúcarro, director artístic i president del jurat.

Per a Glòria Tello, diputada responsable del Premi Iturbi, regidora de Cultura de l'Ajuntament de València i presidenta del Palau de la Música, "hem assistit a una gran i exigent competició en la qual els pianistes han respost a les expectatives del jurat".

També et pot interessar

stats