PhotoEspaña celebra el 25é aniversari amb una gran mostra organitzada per Bombas Gens

L'exposició sobre la fotografia d'estil documental naix de la investigació dels fons de la col·lecció "Per Amor a l'Art"

PhotoEspaña celebra el 25é aniversari amb una gran mostra organitzada per Bombas Gens / À Punt NTC

"Sculpting Reality" és la gran aposta de PhotoEspaña en el seu 25é aniversari, que celebra amb una gran mostra col·lectiva a Madrid, amb un fons de 2.600 obres i 220 autors. Es tracta d’una exposició sobre la fotografia d'estil documental, a partir de la investigació dels fons de la col·lecció "Per Amor a l'Art", i organitzada per aquesta fundació i el centre d'art Bombas Gens de València. 

En la mostra es poden descobrir els orígens d'aquest tipus de fotografia, de la mà dels pioners d'aquesta categoria estètica en el context nord-americà, com Walker Evans o Manuel Álvarez Bravo. Un conjunt d'obres com a referència també de l'entrada del color en aquest gènere, a partir de la dècada dels seixanta.

Sandra Guimaraes, directora artística de Bombas Gens, ha explicat que a través de les obres es poden veure reflectides qüestions relacionades amb l'emigració, els drets de les dones o qüestions sociopolítiques i humanes. 

També es pot veure la València dels cinquanta en unes fotografies que mostren la realitat social i cultura de l'època. Una reflexió sobre la capacitat narrativa a través dels documents i la seua relació amb la veracitat, la interpretació i la construcció de l'escena.

"Sculpting Reality" es podrà visitar fins al setembre. Un deliciós recorregut fotogràfic que atrapa la mirada.

També et pot interessar

stats