Petra, la robot llibrera que recomana llibres amb l'ajuda de la intel·ligència artificial

La màquina forma part de l'equip d'una llibreria valenciana i està preparada per a atendre els usuaris

Petra, la robot que recomana llibres / À Punt NTC

Petra forma part de l'equip d'una llibreria de València i, després d'un any d'entrenament, està preparada per a atendre els usuaris. És un robot de procedència xinesa que, amb l'ajuda de la intel·ligència artificial, recomana llibres. Està especialitzada en públic infantil. Prompte atendrà en valencià i el següent pas és convertir-la en influenciadora, segons ha avançat el propietari de l'establiment, Toni Alcolea.

Fa un any que Alcolea s'enamorà d'este negoci, una professió que ha inculcat al robot. Ha ensenyat Petra a recomanar lectures segons l'edat dels usuaris, a ballar i a contar acudits. Hi ha robots que són metges, cambrers o caixers, però no s'havia aplicat mai ací, a València, este element d'última generació. La màquina serà un pont entre la paraula escrita i el dinamisme de la tecnologia moderna, tal com defén el propi Alcolea, que de moment l'ha enfocat per al públic infantil.

La màquina accepta peticions generals. Si l'opció recomanada no és del gust del comprador, Petra sempre té un pla B. Una bona llibrera que prompte atendrà en llengua valenciana.

També et pot interessar

stats