'El poder del perro' eclipsa 'Dune' en els premis Bafta

Guanya el premi a millor direcció, per a Jane Campion, i a millor pel·lícula, el guardó més important dels premis del cinema britànics

Els guanyadors del premi a la millor pel·lícula durant la 75a edició dels premis Bafta en el Royal Albert Hall de Londres
Els guanyadors del premi a la millor pel·lícula durant la 75a edició dels premis Bafta en el Royal Albert Hall de Londres / Neil Hall (Efe)

El poder del perro ha donat un colp damunt de la taula i s'ha fet amb els guardons més importants dels Bafta en una gala dominada per la tècnica de Dune, que es va emportar cinc premis i en la qual va decebre Belfast, que només va transformar en glòria una de les seues sis nominacions.

El western dramàtic de Jane Campion, que es va coronar com la tercera dona la història a guanyar un Bafta a la millor direcció, va brillar per damunt de la resta. El poder del perro va guanyar també el premi a la millor pel·lícula en una nit magistralment dirigida per Rebel Wilson.

L'actriu i còmica australiana va portar la batuta en una cerimònia que va servir com a homenatge als seixanta anys de la saga de James Bond i que va obrir l'espectacular Shirley Bassey amb una captivadora interpretació de Diamons are forever, una de les cançons més icòniques de la saga cinematogràfica de l'agent secret.

Dune, la cinta de Denis Villeneuve, es va apuntar els guardons a millor fotografia, millor disseny de producció, millor banda sonora, millor so i millors efectes especials. Les seues cinc màscares no van poder ser igualades per ningú.

En la categoria a millor actor va guanyar Will Smith, que es va emportar el Bafta per la seua interpretació de pare de les germanes Williams en El método Williams. Aquesta sorpresa va ser precedida per la de Johanna Scanlan en la de millor actriu, imposant-se a Lady Gaga i Renate Reinsve, per la seua interpretació de Mary Hussain en la pel·lícula After love.

Moment emotiu de la gala

Un dels moments més emotius va ser el Bafta a millor curt britànic, que va recaure en The black cop, la peça sobre un policia negre i homosexual que va patir abusos durant anys en el cos. "Vaig viure durant molt de temps com si no tinguera dret a estar ací. Sí que en tinc", va dir entre llàgrimes Gamal 'G' Turawa, el policia que va patir els abusos.

També va estufarrar la pell el premi a millor actor secundari, que va caure en mans de Troy Kotsur, per CODA. Kotsur s'ha convertit en el primer actor sord a guanyar un premi principal en els Bafta i podria ser el primer sord a guanyar l'Oscar a millor actor de repartiment. "I, si necessiten que el pròxim James Bond siga sord, també puc ser-ho", va dir de broma.

En contraposició a l'èxit de les seues competidores, Belfast es va haver de conformar amb el premi a millor film britànic, que va recollir el seu director, Kenneth Branagh.

Pedro Almodóvar se'n va anar de buit, ja que Madres paralelas no es va emportar el Bafta a millor pel·lícula de parla no anglesa, que va ser per a Drive my car.

Encanto, la pel·lícula de Disney inspirada en la cultura colombiana, va triomfar en la categoria de millor pel·lícula animada i agafa forces per als Oscar, on defensarà tres candidatures.

També et pot interessar

stats