La Pèrgola de la Marina de València es queda sense concerts

L’Ajuntament assegura que es tracta d’una pausa temporal fins que finalitze la liquidació de l’actual contracte

La pérgola, plena de públic durant un dels seus concerts en directe
La Pèrgola, plena de públic durant un dels concerts en directe / La Marina de València

La Pèrgola de la Marina de València tanca de manera indefinida els cicles d’activitats culturals. Dissabte tindrà lloc l’última actuació programada de la temporada, amb tres bandes que tocaran en directe: Dunaviva, un grup de rock del Baix Segura; Melenas, un quartet emergent de Pamplona; i Mujeres, format per tres joves de Barcelona. Així consta en la programació oficial.

Els Concerts de Bandes en la Marina de València van començar la tardor del 2017 per a recuperar i activar la pèrgola modernista a través de la cultura i, alhora, difondre la música de les agrupacions dels Poblats Marítims. Per aquest espai obert al costat del port han passat centenars de grups; els últims dos mesos, grans bandes com Depresión Sonora, Rufus T. Firefly, Hinds o Carlangas. Per primera vegada des que es va arrancar aquesta iniciativa, que s’ha mantingut de manera ininterrompuda durant vora cinc anys, el 2024 començarà sense cap concert. 

La situació ha generat diverses reaccions a les xarxes socials, on la gent s'ha mostrat entre sorpresa i indignada pel fet de no continuar amb aquest cicle d'activitats, que havien revitalitzat econòmicament i socialment aquesta zona marítima.

Preguntat per À Punt, l’Ajuntament de València ha confirmat que desconeixen quan es podran recuperar les activitats, si bé han assegurat que “es tracta d’una parada temporal”. Des del consistori, han explicat que la situació ha quedat paralitzada a causa de la dissolució del Consorci València 2007, una entitat pública nascuda d'un conveni entre l'Administració de l'Estat, la Generalitat i l'Ajuntament el 2003, i que ara està en procés de liquidació. “En el moment en què finalitze el procés, tornarem a posar en marxa els cicles d’activitats”, han assegurat les mateixes fonts. 

Des del govern municipal vinculen aquesta situació a “la nefasta gestió de l’anterior govern, que hem heretat i que ens ha obligat a fer les coses d’aquesta manera”. Segons apunten, “les futures programacions seran iguals o millors que les que ja hi havia” i han assegurat que, fins que la liquidació no finalitze, “no es pot fer res més”.

Des de Compromís han assegurat que l'alcaldessa, María José Catalá, "no té cap excusa per a llevar-la i ha de rectificar immediatament".

També et pot interessar

stats