'El perfume del tiempo' arrasa en la Gala de les Arts Escèniques Valencianes 2023

El millor espectacle de dansa se l’ha emportat Cia Jacob Gómez, amb Meohadim, i el millor espectacle de circ ha sigut per a Ambulant

Els premiats en la Gala de les Arts Escèniques Valencianes 2023
Els premiats en la Gala de les Arts Escèniques Valencianes 2023 / Paco Poyato

El Teatre Principal de Castelló de la Plana ha acollit aquest dilluns a la nit l’entrega de guardons dels Premis de les Arts Escèniques Valencianes 2023, que enguany han recaigut majoritàriament en dones. Així, Christine Cloux ha quedat guardonada amb el premi a millor ballarina per Corps seul, mentre que en la categoria masculina el guardó ha recaigut en Edu Migro, per Nardo. Pel que fa a millor intèrpret de circ, el premi el comparteixen dues dones: per una banda, Elena Donzel, per Charlas de azucarillo, i per l’altra, Anna Legrand, per l’obra Llum. La millor direcció coreogràfica l’ha rebuda Sol Picó, amb Titanas; el premi a millor vestuari l’ha rebut María Moquet, per La caravana de les flors, i la millor escenografia també ha sigut per a una dona: Blanca Añón, per Las Danesas. 

'El perfume del tiempo', l'espectacle més premiat en la Gala de les Arts Escèniques Valencianes 2023
'El perfume del tiempo', l'espectacle més premiat en la Gala de les Arts Escèniques Valencianes 2023 / Paco Poyato

El premi a millor actriu ha sigut per a Laura Romero, per Insomnio. Noches de verano, mentre que el millor actor és Juan Carlos Garés, per El perfume del tiempo.

El festival també ha tingut un espai per als textos escrits. De fet, el premi a millor text també ha sigut per a una dona, Mafalda Bellido, per Los que comen tierra. En la categoria millor versió, traducció o adaptació, el guanyador ha sigut Iñaki Moral, per Coriolà

En millor composició musical, han compartit el premi Anna Sanahuja i Roqui Albero per la mateixa obra, Preludi a la lentitud.

La millor il·luminació se l’ha emportada David Orrico per Judith i la millor direcció escènica ha sigut per a Chema Cardeña, amb El perfume del tiempo.

Quant a productores, el millor espectacle de teatre ha sigut per a Arden Producciones SL, El perfume del tiempo; el millor espectacle de dansa se l’ha emportat Cia Jacob Gómez, per Meohadim; el millor espectacle d’arts de carrer ha recaigut en Trópico, de la companyia de dansa Marroch; el millor espectacle de circ ha sigut per a Ambulant, de La Fam Produccions, i el millor espectacle per a xiquets i xiquetes l’ha guanyat L’Horta Teatre, amb Croma, una història dibuixada.

Premi d'Honor 'Escena Erasmus'
Premi d'Honor 'Escena Erasmus' / Paco Poyato

També et pot interessar

stats