Pepe Gimeno, Luziferlamps i Seipasa, Premis Nacional d'Innovació i Disseny 2020

El jurat ha considerat que el dissenyador valencià és dels ambaixadors més importants del disseny espanyol al món.

Pepe Gimeno, en un capítol del programa 'Plaerdemavida' d'À Punt.

Dos premiats valencians en l'edició 2020 dels Premis Nacionals de Disseny. El dissenyador Pepe Gimeno ha quedat distingit aquest dimarts amb el Premi Nacional de Disseny en la categoria de Professionals. El tribunal ha considerat que Gimeno "és un dels primers i més importants ambaixadors del disseny espanyol al món. Destaca en la seua carrera el diàleg entre el disseny i les arts plàstiques des d'una perspectiva sostenible". Aquest guardó es dirigeix als professionals amb una trajectòria "almenys de deu anys de reconegut prestigi en el sector" i està dotat amb 30.000 euros.

Gimeno és autor, entre una llarga trajectòria en el món del disseny, de les marques i identitats gràfiques de la Fundació Bancaixa, de la marca Roca, del centre tecnològic Itene i de la marca València Turisme. També va ser l'autor de la marca Corts Valencianes, de l'aeroport de Castelló i de la identitat gràfica del circuit Ricard Tormo, per mencionar sols alguns dels nombrosos treballs. La seua tipografia FF Pepe va obtindre en 2001 el màxim guardó del món tipogràfic, que concedeix el Type Director's Club de Nova York. Així es convertí en un dels primers espanyols a aconseguir aquest Oscar tipogràfic. El seu treball li ha valgut nombrosos premis al llarg de la carrera.

"Aquest premi és una gran satisfacció personal i professional, sobretot per les mostres de suport i de respecte que he rebut en tot aquest procés", assegura l'autor en un comunicat.

D'altra banda, la categoria d'Empresa dels premis ha destacat enguany Luziferlamps SL. L'empresa de Xiva ha estat reconeguda per l'estratègia empresarial "centrada en el disseny, la creativitat i la sostenibilitat, amb una gran càrrega emocional i conceptual que es tradueix en una alta qualitat percebuda i funcional dels seus productes", segons el tribunal. Aquesta categoria destaca el treball de les "empreses consolidades que hagen incorporat el disseny a la seua estratègia empresarial almenys durant deu anys".

Seipasa, Premi Nacional d'Innovació en la modalitat de pimes

D'altra banda, el Premi Nacional d'Innovació 2020 modalitat petita i mitjana empresa li l'han atorgat a Seipasa SL, amb seu a l'Alcúdia (Ribera Alta), per apostar decididament per la innovació en un sector tradicional i fortament regulat, generant un model de negoci basat en tecnologia natural per a desenvolupar així solucions eficaces per a l'agricultura a partir de la innovació i la investigació aplicades a principis d'origen botànic i microbiològic, així com per incorporar models innovadors de gestió empresarial que li han permés optimitzar el retorn de la seua alta i sostinguda inversió en R+D+i.

Aquests premis, que concedeix el Ministeri de Ciència i Innovació, els han atorgat els jurats respectius, compostos per destacats professionals d'aquests àmbits. A les distincions han optat 90 candidatures, 57 empreses i 33 professionals, dels quals 24 són homes i 9, dones.

També et pot interessar

stats