Pepa Flores, ‘Marisol’, Goya d'Honor 2020

L’Acadèmia de Cine reconeix “les inoblidables interpretacions” de l’actriu.

Pepa Flores, ‘Marisol’, Goya d\'Honor 2020
Pepa Flores, ‘Marisol’, Goya d'Honor 2020

L'Acadèmia de Cine ha anunciat que atorgarà el Goya d’Honor 2020 a l'actriu i cantant Pepa Flores, més coneguda com Marisol. L'intèrpret rebrà el guardó a la seua ciutat natal, Màlaga, on enguany se celebrarà la gala de lliurament de la 34 edició dels premis.

Segons ha explicat l’Acadèmia en un comunicat, han concedit el premi honorífic a l'artista per ‘‘les seues inoblidables interpretacions i per ser una de les actrius més estimades i recordades pel gran públic’’.

Fenomen de masses dels seixanta i els setanta, la xiqueta prodigi va fer cantar, ballar i somriure en les exitoses i populars comèdies musicals que va protagonitzar. "Un rayo de luz", pel·lícula amb la qual va conquistar el premi a la millor actriu infantil en la Mostra de Venècia, va ser el debut en el cinema d'aquella xiqueta de cabells rossos i ulls blaus, l'estrela més brillant del món de l'espectacle espanyol d'aquells anys.

Pepa Flores també va demostrar la seua capacitat com a actriu dramàtica en produccions dirigides per Juan Antonio Bardem, Carlos Saura i Mario Camus, a les ordes dels quals va rodar Los días del pasado, treball que li va valdre el premi a la millor interpretació femenina en el Festival de Karlovy Vary.

La seua llegenda es va forjar també amb pel·lícules com Tómbola, Ha llegado un ángel, Búsqueme a esa chica o Bodas de sangre.

A més, com a cantant va fer el seu últim disc en 1983, tancament d'una carrera discogràfica que compta amb prop de 500 cançons gravades i interpretacions en diversos idiomes.

També et pot interessar