Peníscola diu adeu a l'edició més europea del festival de música antiga i barroca

Els valencians Nostrum Mare Camerata tanquen la 27a edició del festival, després d’onze dies intensos de programació

Concert de Capella dels Ministrers durant el Festival de Música Antiga i Barroca de Peníscola
Concert de Capella dels Ministrers durant el Festival de Música Antiga i Barroca de Peníscola / Pilar Diago (IVC)

La 27a edició del Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola (Baix Maestrat) conclou aquest diumenge amb el concert del grup valencià Nostrum Mare Camerata, un espectacle musical que posa la cirereta a onze intensos dies de programació.

El castell del Papa Luna i el Palau de Congressos de Peníscola han sigut els escenaris principals d’aquest festival, que ha acollit referents internacionals de la música compresa entre els segles XII i XVII, com ara la formació valenciana Capella dels Ministrers, la Helsinki Baroque Ochestra o els suecs Ensemble Villancico, entre d’altres.

A més, durant el festival s’han dut a terme visites guiades a la Casa de l’Aigua que han finalitzat amb un concert participatiu a càrrec de l'Ensemble Alfonsí i la valenciana Mara Aranda, Instruments i sons per a trobar i dansar, una aposta pel públic familiar que es va iniciar fa ara cinc anys.

Aquest mateix espai ha acollit una exposició d’instruments musicals reconstruïts a partir de les miniatures dels manuscrits realitzats en la cort del rei castellà Alfons el Savi, rescatats per Jota Martínez i Mara Aranda, comissaris de la mostra.

El festival l'ha organitzat l’Institut Valencià de Cultura i la Diputació de Castelló, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Peníscola.

També et pot interessar

stats