Les pel·lícules favorites per als Globus d'Or

'Ha nacido una estrella', 'El vicio del poder' i 'Roma' són les principals candidates en la 76 edició dels guardons.

La cerimònia se celebra a l'hotel Beverly Hilton de Los Angeles
La cerimònia se celebra a l'hotel Beverly Hilton de Los Angeles / Reuters

A la matinada d'aquest dilluns comença la cerimònia de la 76 edició dels Globus d'Or del cinema els quals inauguren la temporada de premis a Hollywood. L'Associació de Premsa Estrangera de Hollywood és qui lliura aquests guardons, considerats l'antesala dels Oscars.

Enguany, una de les pel·lícules favorites és Ha nacido una estrella, protagonitzada per Lady Gaga i dirigida per Bradley Cooper, que pot fer-se amb cinc premis: pel·lícula dramàtica, director, actriu, actor i cançó (Shallow).

Tanmateix, la cinta amb més nominacions, pel·lícula, direcció, actor (un Christian Bale que ha hagut de guanyar molt pes per a interpretar el paper), actriu de repartiment (Amy Adams) i actor de repartiment (Sam Rockwell), és El vicio del poder, dirigida i escrita per Adam McKay, una pel·lícula que narra la vida de l'expresident dels Estats Units Dick Cheney.

El mexicà Alfonso Cuarón, que va triomfar en 2014 amb Gravity, podria deixar petjada en aquesta edició dels Globus d'Or gràcies a Roma, que, després de ser aclamada per la crítica, podria emportar-se el premi a millor pel·lícula estrangera, a millor director o millor guió.

La cerimònia se celebra a l'hotel Beverly Hilton de Los Angeles a partir de les 17 hora local, les 2 de la matinada, amb Sandra Oh i Andy Samberg com a presentadors.

També et pot interessar

stats