La pel·lícula ‘Coses a fer abans de morir’ guanya el Tessel·la d’Or del XXVIII Festival de Cinema d’Alacant

El director general d’À Punt, Alfred Costa, ha entregat la Tessel·la de Plata a la millor direcció a Miguel Llorens i Cristina Fernández pel mateix film

05.06.2021 | Gala de cloenda del XXVIII Festival de Cine d’Alacant / À Punt NTC

El Festival de Cine d'Alacant ha abaixat el teló aquest dissabte amb la tradicional gala de clausura, que ha retransmés per streaming el web d'À Punt i on s'han atorgat els premis del palmarés de la 18a edició.

Coses a fer abans de morir de Miguel Llorens i Cristina Fernández, una pel·lícula sobre l'amistat i la vida, ha sigut la gran triomfadora d'aquesta edició, amb quatre dels set premis de la Secció Oficial, entre ells la Tessel·la d'Or a la millor pel·lícula, un premi dotat amb 3.000 euros que ha entregat el diputat de Contractació, Residents Europeus i Voluntariat, Juan de Dios Navarro.

'Coses a fer abans de morir',  Tessel·la d'Or a la millor pel·lícula i Tessel·la de Plata a la millor direcció i guió
'Coses a fer abans de morir', Tessel·la d'Or a la millor pel·lícula i Tessel·la de Plata a la millor direcció i guió / Cristina Mariscal (Festival de Cinema d'Alacant)

El llargmetratge, que compta amb la col·laboració d'À Punt i s’ha rodat en valencià conta com la mort de Sam reuneix els seus amics per a complir una promesa, una emotiva història escrita i dirigida per Cristina Fernández que li ha valgut la Tessel·la de Plata al millor guió. A més, el director general d'À Punt, Alfred Costa, els ha fet entrega de la Tessel·la de Plata a la millor direcció a Miguel Llorens i Cristina Fernández. "És un plaer que la televisió autonòmica puga estar al costat d'un festival de cinema amb tanta difusió" ha afirmat Alfred Costa.

El director general d'À Punt, Alfred Costa els ha fet entrega de la Tessel·la de Plata a millor direcció a Miguel Llorens i Cristina Fernández
El director general d'À Punt, Alfred Costa els ha fet entrega de la Tessel·la de Plata a millor direcció a Miguel Llorens i Cristina Fernández / À Punt NTC

El film també ha rebut el Premi de la Crítica Sergio Balseyro i un esment especial del jurat al repartiment, compost per Sergio Caballero, Oriol Tarrasón, Cristina Fernández, Vanessa Cano, Ángel Fígols, Manuel Maestro i Mireia Pérez. 

Un palmarés molt variat

El jurat oficial, presidit per la directora alacantina Pilar Pérez Solano i format per Rosa Pérez, Ana Amigo, Pep Llopis i Amado Cruz ha atorgat a la Tessel·la de Plata a millor actor a Jorge Motos per Lucas; la Tessel·la de Plata a la millor actriu a Virgínia de Morata per La taca negra i la Tessel·la de Plata a la millor fotografia a Jon D. Domínguez també per Lucas.

Jorge Motos, guanyador de la Tessel·la de Plata a millor actor per 'Lucas'
Jorge Motos, guanyador de la Tessel·la de Plata a millor actor per 'Lucas' / Cristina Mariscal (Festival de Cinema d'Alacant)
Virgínia de Morata, guanyadora de la Tessel·la de Plata a millor actriu per 'La taca negra'
Virgínia de Morata, guanyadora de la Tessel·la de Plata a millor actriu per 'La taca negra' / Cristina Mariscal (Festival de Cinema d'Alacant)
Jon D. Domínguez, guanyador de la Tessel·la de Plata a millor fotografia per 'Lucas'
Jon D. Domínguez, guanyador de la Tessel·la de Plata a millor fotografia per 'Lucas' / Cristina Mariscal (Festival de Cinema d'Alacant)

Stanbrook, premi al millor curtmentratge

A més,  Stanbrook d'Óscar Bernácer ha guanyat el premi a millor direcció de curtmetratges i al millor curtmetratge de ficció, dotat amb 1.000€ i amb accés als Premis Goya. El premi al millor actor de curtmetratge de ficció ha sigut per a Angel Figols, també per Stanbrook. En l'apartat de millor actriu de curtmetratges el jurat ha atorgat el premi a Marina Salas per Pentimento. El de millor guió ha sigut per a Julio Mas i Carmen Mas per El silenci de les flors.

Óscar Bernácer, director de 'Stanbrook', amb els premis a millor direcció de curtmetratges i millor curtmetratge de ficció
Óscar Bernácer, director de 'Stanbrook', amb els premis a millor direcció de curtmetratges i millor curtmetratge de ficció / Cristina Mariscal (Festival de Cinema d'Alacant)
Àngel Fígols, millor actor de curtmetratge de ficció per 'Stanbrook'
Àngel Fígols, millor actor de curtmetratge de ficció per 'Stanbrook' / Cristina Mariscal (Festival de Cinema d'Alacant)
Marina Salas, millor actriu de curtmetratges per 'Pentimento'
Marina Salas, millor actriu de curtmetratges per 'Pentimento' / Cristina Mariscal (Festival de Cinema d'Alacant)

Baixar sola, millor curt del Mediterrani

D'altra banda, el millor curt del Mediterrani (dotat amb 1.000€) és Baixar sola de Claudia di Lascia i Michele Bizzi (Itàlia); el millor curtmetratge de ficció internacional (amb 500€ de premi) Mirage de Sil van der Woerd (Països Baixos); el premi al millor curt d'animació nacional (dotat també amb 500€) s'ha atorgat ex aequo a Roberto de Carmen Córdoba i Esfinx urbana de María Lorenzo. El millor curtmetratge internacional LGTBI ha sigut per a Abans de l'erupció de Roberto Pérez Toledo que rep un premi de 500€. Finalment, el premi del públic als curtmetratges d'Alacant Cine s'ha entregat a Com tu de Marco Gosálvez.

Carmen Córdoba, guanyadora 'ex aequo' del premi a curtmetratge d'animació nacional per 'Roberto'
Carmen Córdoba, guanyadora 'ex aequo' del premi a curtmetratge d'animació nacional per 'Roberto' / Cristina Mariscal (Festival de Cinema d'Alacant)
María Lorenzo, guanyadora 'ex aequo' del premi a curtmetratge d'animació nacional per 'Esfinge urbana'
María Lorenzo, guanyadora 'ex aequo' del premi a curtmetratge d'animació nacional per 'Esfinge urbana' / Cristina Mariscal (Festival de Cinema d'Alacant)
'Abans de l'erupció', de Roberto Pérez Toledo, millor curtmetratge internacional LGTBI
'Abans de l'erupció', de Roberto Pérez Toledo, millor curtmetratge internacional LGTBI / Cristina Mariscal (Festival de Cinema d'Alacant)
'Com tu', de Marco Gosálvez, premi del públic al millor curtmetratge
'Com tu', de Marco Gosálvez, premi del públic al millor curtmetratge / Cristina Mariscal (Festival de Cinema d'Alacant)

La gala de clausura, celebrada en el Teatre Principal i presentada per Luis Larrodera, ha entregat el Premi Música per a la Imatge, que distingeix les millors bandes sonores, a Óscar Navarro. Ha rebut el guardó de mans d'Abel Guarinos, director general de l’Institut Valencià de Cultura.

Reconeixement als acadèmics d'honor

L'Acadèmia Valenciana de l'Audiovisual ha volgut aprofitar aquest esdeveniment per a entregar els reconeixements als seus tres primers acadèmics d'honor: els actors Juli Mira, Empar Ferrer i la directora alacantina, Cecilia Bartolomé, que no hi ha pogut assistir.

El Festival de Cinema d'Alacant compta amb el suport de la Diputació Provincial d'Alacant, l'Ajuntament d'Alacant, Alacant City&Beach, Casa Mediterrani, l'Institut Valencià de Cultura, À Punt i altres empreses col·laboradores.

També et pot interessar

stats