La pel·lícula 'Buñuel en el laberinto de las tortugas' es preestrena a la Filmoteca de València

Aquest llargmetratge d'animació, guardonat amb el Premi Feroz, narra la gènesi i el rodatge de 'Las Hurdes, tierra sin pan'.

'Buñuel en el laberinto de las tortugas' narra la gènesi i el rodatge de 'Las Hurdes, tierra sin pan'
'Buñuel en el laberinto de las tortugas' narra la gènesi i el rodatge de 'Las Hurdes, tierra sin pan' / Europa Press

La Filmoteca de València acull aquest dimarts la preestrena de la pel·lícula d'animació Buñuel en el laberino de las tortugas, de Salvador Simó. En aquesta coproducció internacional ha participat l'empresa valenciana d'animació Hampa Studio, que ha comptat amb les ajudes a la producció de l'Institut Valencià de Cultura (IVC).

Els productors de la cinta, Manuel Cristóbal i Álex Cervantes, presentaran a partir de les huit de la vesprada aquest llargmetratge guardonat en el passat Festival de Màlaga amb el Premi Feroz que concedeix la crítica especialitzada.

Es tracta d'una pel·lícula d'animació 2D dirigida al públic adult i basada en la novel·la gràfica homònima de Fermín Solís, que narra la gènesi i el rodatge de Las Hurdes, tierra sin pan (1932), el cèlebre documental de Luis Buñuel, que també es projectarà com a complement de la preestrena.

En Buñuel en el laberino de las tortugas es mostra com la duresa de la regió extremenya i l'extrema misèria de la seua gent afecten profundament Buñuel. Realitat, somnis, records de la seua infància i de Salvador Dalí s'entremesclen en la seua ment, i posen en perill, no solament la producció, sinó la seua amistat amb Ramón Ácino, productor del documental.

També et pot interessar

stats