Pedro Espadero i Sergio Gómez plantaran les fogueres oficials el 2024, per novena vegada consecutiva

"Llegendes alacantines" serà el monument de la gran, mentre que "Llum d'Alacant" és el lema de l'infantil

Imatge de les maquetes de 'Llegendes alacantines’, de Pedro Espadero, i ‘Llum dAlacant’, de Sergio Gómez
Imatge de les maquetes de "Llegendes alacantines", de Pedro Espadero, i "Llum dAlacant", de Sergio Gómez / Europa Press

Els artistes Pedro Espadero i Sergio Gómez plantaran el 2024, per novena vegada consecutiva, les fogueres oficials d'Alacant, gran i infantil, respectivament. En concret, "Llegendes alacantines" serà el monument gran, mentre que "Llum d'Alacant" és el lema de la infantil. L'alcalde, Luis Barcala, ha anunciat aquest divendres que aquests projectes d’Espadero i Gómez es convertiran en les fogueres oficials adulta i infantil 2024, respectivament, segons ha indicat l'Ajuntament en un comunicat.

Aquests dos artistes han sigut els únics que han presentat propostes al final del termini fixat en les bases de concurs. El primer edil, que ha estat acompanyat per la regidora de Festes, Cristina Cutanda, i integrants de la corporació municipal, ha destacat la "unanimitat" en els integrants del jurat davant de dues propostes que ha qualificat "d’excel·lents".

"Llegendes alacantines", d'Espadero, al·ludirà en les escenes a la Cara del Moro, Sant Nicolau, Sant Jordi (Alcoi), La Encantá (Rojals), el Negre Lloma, el Cantó (Elx), la Mare de Deú d'Agres i el Llop Marí (Tabarca). El monument serà "dels més espectaculars que s'han vist a la plaça de l'Ajuntament", segons ha afirmat l'artista. Sis cavalls blancs donaran forma a un remat coronat per una estructura de fusta de quinze metres de diàmetre. Pedro Espadero ha plantat setze fogueres oficials, sense comptar la del pròxim 2024. 

Per la seua banda, la foguera infantil posarà en valor "la singularitat de la llum d'Alacant, que serveix d'inspiració a artistes com cineastes o pintors, entre molts altres", segons ha destacat Sergio Gómez. El conjunt de les escenes contindrà simbologies sobre la llum i seran dues figures de dona "de colors freds i càlids" els que rematen el monument infantil. 

També et pot interessar

stats