Paula Bonet, protagonista del festival Ús Barcelona

La il·lustradora valenciana transforma un dels murs de l'antiga presó Model en un homenatge als xiquets robats durant la dictadura.

Paula Bonet, protagonista del festival Ús Barcelona

El festival Ús Barcelona converteix aquest cap de setmana l'antiga presó de La Model en un escenari artístic. Els murs que retenien persones hui són llenços en blanc per a artistes consagrats, entre els quals es troba la pintora Paula Bonet.

Es tracta d'un festival itinerant que, des del 2014, té lloc en diferents punts de la ciutat en desús a causa de canvis urbanístics i que han perdut la seua funció social.

"El projecte intenta donar un ús a espais que no estan sent utilitzats a través de l'art", ha resumit l'artista valenciana, que ha sigut guardonada amb la Distinció al Mèrit Cultural de la Generalitat Valenciana amb motiu del 9 d'Octubre. L'obra de Paula Bonet pretén donar veu als xiquets que van desaparéixer allí durant la dictadura franquista, uns xiquets robats que, com recorda, "era una manera de torturar les dones republicanes".

La seua obra s'inclou en aquest festival que pretén aportar valor a llocs que l'han deixada de tindre i convidar a la reflexió.

També et pot interessar

stats