Paula Añó anuncia un pla estratègic amb el mecenatge, la música i la recuperació del patrimoni com a pilars

La secretària autonòmica de Cultura defén la retirada de subvencions a determinades editorials, fundacions i organitzacions culturals "dirigides a subvencionar el nacionalisme i l'independentisme"

La secretària autonòmica de Cultura, Paula Añó, en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

La secretària autonòmica de Cultura, Paula Añó, ha destacat que a este Consell "la cultura ens importa i per primera vegada té rang de vicepresidència". En una entrevista en Les notícies del matí ha explicat que la gestió cultural esta legislatura anirà encaminada a "solucionar el caos administratiu que s'han trobat" del Botànic i a desenvolupar un "pla estratègic que anunciarem abans de l'estiu".

Un pla estratègic que tindrà diversos pilars i un d'ells, segons ha destacat, és "el mecenatge", ja que creu que la col·laboració publicoprivada és "fonamental per a un bon finançament de la cultura".

Una altra espina dorsal de l'estratègia és "la música, perquè pensem que és la divisa cultural més important de la Comunitat Valenciana", ha dit la secretària autonòmica de Cultura.

Així mateix, un tercer pilar és la recuperació del patrimoni. "Pujarem les subvencions per a la recuperació del patrimoni, amb un especial cas al patrimoni eclesiàstic que és immens a la Comunitat Valenciana i que havia estat deixat de la mà de Déu".

Pujarem les subvencions per a la recuperació del patrimoni, amb un especial cas al patrimoni eclesiàstic que és immens a la Comunitat Valenciana i que havia estat deixat de la mà de Déu

A més, Paula Añó considera que la llibertat d'expressió "està sent durament atacada estos últims anys" i ha avançat que treballaran "per a crear un xicotet fòrum on puguem tindre una conversa raonada i tranquil·la i sense soroll dels diversos temes al màxim nivell.

En l'àmbit de l'esport, ha assenyalat que s'està treballant molt amb les federacions i "s'està desenvolupant un pla de federacions amb la revisió i la inspecció esportiva". També s'ha creat el "clúster d'indústries esportives per a posar a dialogar les empreses esportives amb el sector de l'esport".

D'altra banda, ha defés que han seguit "un criteri de professionalitat i trajectòria" en la designació amb la designació d'Álvaro López-Jamar com a director de l'Institut Valencià de Cultura i les noves direccions adjuntes en Músiques, Arts Escèniques i Cinematografia. "Han sigut nomenaments encertats i molt celebrats".

Sobre el Circuit Valencià de Cultura, ha explicat que va haver-hi un procediment anterior que no era correcte d'1,6 milions, que "vam haver de parar perquè podíem incórrer en responsabilitats penals perquè s'estaven finançant coses d'una manera irregular".

Clar que seguirà el Circuit València de Cultura, no sé si amb eixe nom o un altre, però amb un procediment reglat i això ens portarà un temps. Mentrestant, hi ha un pla de contingència

Pero això, "hem anat a parlar amb el sector i dir-li ha passat això, estem intentant solucionar-lo i esteu tranquils". Però els procediments tenen uns temps, "però ni estem retallant, ni estem minvant la llibertat artística en cap cas".

Així, ha assenyalat que estan arrossegant un problema anterior que "no hem generat nosaltres" i que estan intentant solucionar i "clar que seguirà el Circuit València de Cultura, no sé si amb eixe nom o un altre, però amb un procediment reglat i això ens portarà un temps".

Mentrestant, ha dit que hi ha un "pla de contingència" i ha anunciat que les ajudes, que sempre havien patit un retard, "treballarem perquè isquen en el primer trimestre de l'any i es resolga el més ràpid possible".

Tot el que s'adrece a subvencionar el nacionalisme, que és una ideologia obertament anticonstitucional que ja es va alçar el 2017, no veurà un euro públic

D'altra banda, la secretària autonòmica de Cultura ha defés la retirada de subvencions a determinades editorials, fundacions i organitzacions culturals, com, ha dit, l'Institut Ramon Llull, que "anaven adreçades a subvencionar el nacionalisme i l'independentisme".

"Tot el que s'adrece a subvencionar el nacionalisme que és una ideologia obertament anticonstitucional que ja es va alçar el 2017, no veurà un euro públic. Una ideologia que va atemptar contra la Constitució i que el que pretén és dividir els ciutadans, ací em tindran en contra a mi i la Conselleria", ha dit.

Paula Añó considera que el seu equip té tota la legitimitat per a retirar estes subvencions a editorials valencianes com Bromera o El Full, que "el Botànic les manejava per a un determinant projecte polític".

També et pot interessar

stats