El patronat de la Magdalena aprova les noves bases per a elegir les reines de la festa

Permetran candidatures de joves de col·lectius festers, tot i no haver sigut madrines de gaiates, i amplien excepcionalment als 12 anys l'edat límit per a les reines infantils

Les reines de la Magdalena 2022, Gal·la Calvo i Carmen Molina
Les reines de la Magdalena 2022, Gal·la Calvo i Carmen Molina / À Punt NTC

El Patronat Municipal de Festes de Castelló de la Plana aprova aquest dijous les bases per a l'elecció de les reines i les seues corts d'honor per a la Magdalena de 2023. La proposta de la presidència s'elevarà al Consell Rector en una sessió extraordinària en la qual també s'informarà de la publicació i conseqüent entrada en vigor dels nous estatuts de l'organisme autònom aprovats en el ple municipal de maig.

Les bases d'elecció de les reines per al 2023 inclouen com a novetat la possibilitat que opten al càrrec, a més de les que hagen exercit el càrrec de madrines de gaiates, també les que acrediten quatre anys de pertinença a algun dels diferents col·lectius festers reconeguts en els estatuts del Patronat Municipal de Festes.

A més, per a aquesta edició i de manera excepcional s'amplia en un any, dels 11 als 12, l'edat límit per a postular-se als càrrecs de reina i dama infantil, pel fet de no haver-se dut a terme elecció durant dos anys a causa de la pandèmia de la covid. L'edat límit es manté en les candidates majors a reina de les festes o dama de la ciutat: entre 18 i 35 anys. En tots els casos, han d'estar empadronades a Castelló.

El termini per a la presentació de candidatures és de l'11 al 18 de juliol. Es poden presentar de manera presencial en el registre del Patronat Municipal de Festes, al Palau de la Festa, de 9:00 a 14:00 hores. La votació es farà en les dependències del Patronat el 29 de juliol. El cens d'electors està integrat per l'alcaldessa de Castelló, el president del Patronat Municipal de Festes, els membres del Consell Rector i els membres de la Junta de Festes.

També et pot interessar

stats