El patrimoni artístic d'Isabel-Clara Simó es queda a Alcoi

La ciutat rep la segona donació de les filles de l'escriptora i ara l'Ajuntament busca un espai expositiu per al seu llegat.

El patrimoni artístic d'Isabel-Clara Simó es queda a Alcoi
El patrimoni artístic d'Isabel-Clara Simó es queda a Alcoi

La família d'Isabel-Clara Simó ha fet arribar a Alcoi unes 53 peces d'obra gràfica, pintures i objectes personals, que s'han d'afegir a les més de 200 peces de la primera donació, feta el 2017 i gestionada en vida de l'escriptora. Els treballs de catalogació han començat aquesta setmana amb l'inventari de tot el que ha deixat l'escriptora alcoiana, que va morir el passat mes de gener. La majoria són objectes que guardava a sa casa de Barcelona, on residia.

L'estreta relació que tenia amb el món de l'art i els artistes de la seua generació són evidents en aquesta mostra, on també trobem obra gràfica d'artistes internacionals com Picasso o Paul Klee. Però és el pintor alcoià Antoni Miró el mes representatiu en aquest llegat. L'amistat entre l'escriptora i el pintor ha fet que al llarg dels anys els dos artistes hagen intercanviat obres.

Junt amb les obres d'art en aquestes dues donacions, trobem guardons com la Creu de Sant Jordi, més de 10.000 llibres i revistes, i articles de premsa. Els llibres estan a la Universitat d'Alacant, ara en procés de catalogació amb l'objectiu de poder fer un inventari.

L'Ajuntament d'Alcoi busca ara un espai per mostrar tot el llegat d'Isabel-Clara Simó de manera permanent, i mentrestant també treballen a muntar una exposició que podria arribar l'any que ve, quan la ciutat ostenta la capitalitat cultural valenciana. Una celebració en què Isabel-Clara Simó, medalla d'or de la ciutat i filla predilecta, ben segur que té un lloc important.

També et pot interessar

stats