'Patas arriba', el pi de Nadal que l'alumnat d'artista faller de València plantarà al desembre

La plantà i cremà del pi de 2020 serà el 18 de desembre a la Ciutat de l'Artista Faller de València.

Dani, Nerea G. i Claudia són els autors del projecte 'Patas arriba', que serà el pi de Nadal 2020
Dani, Nerea G. i Claudia són els autors del projecte 'Patas arriba', que serà el pi de Nadal 2020 / Gremi d'Artistes Fallers de València

'Patas arriba' és el pi de Nadal 2020 que es plantarà, si la situació sanitària ho permet, a la Ciutat de l'Artista Faller el pròxim mes de desembre. Els alumnes del primer curs del Grau Superior de Formació Professional d’Artista Faller i Constructor d’Escenografies han presentat, dividits en quatre grups, diverses propostes per al pi de Nadal 2020: 'Com una gàbia', 'Patas arriba', 'Pi Projecte' i 'Que mai s’apague la flama'.

L’alumnat, els professors Vicent Almela, Jordi Palanca, María Jesús Giménez, Manu Martín i Paco Pellicer i els representants gremials José Ramón Espuig, mestre major en funcions, i Ramón Espinosa han escollit el projecte que du per lema 'Patas arriba', dels alumnes Dani, Nerea G. i Claudia. Un pi que es representa al revés sobre el globus terraqüi afectat pel virus i que vol expressar el Nadal tan diferent que viurem amb un món totalment capgirat per la pandèmia de la Covid-19. En la seua construcció predominarà la vareta, amb formes inspirades en l’arquitectura contemporània.

Hui tots els alumnes emprenen la construcció del pi de Nadal 2020 perquè amb ell s’examinaran aquest trimestre de disseny, procés constructiu i organització de plantà. A causa de l'elevat nivell de les propostes, per decisió mestre major Espuig i l’acord del professorat, per primera vegada el pi triat inclourà elements de les altres candidatures.

La plantà i cremà del pi serà el divendres més pròxim a la nit de Nadal, el 18 de desembre, si els protocols sanitaris ho permeten.

El Gremi Artesà d’Artistes Fallers de València va recuperar la festa del pi el 2013 després d'haver estat dècades sense celebrar-se. Amb aquesta ja són set edicions en què l’alumnat de primer curs d’artista faller confecciona l’efímer pi de Nadal.

També et pot interessar

stats