La Passió de Crist de Benetússer compleix 75 anys

És una de les convocatòries sacres imprescindibles a la Comunitat Valenciana

Representació de la Passió a Benetússer / À Punt NTC

Benetússer bull el Divendres Sant. La plaça de l'Ajuntament d'aquest municipi de l'Horta Sud concentra el públic en una de les convocatòries sacres imprescindibles a la Comunitat Valenciana.  Fa 75 anys que es teatralitza la Passió de Crist. El primer any que es va representar, el 1949, Vicent Luis Pasqual, va ser el primer a dur la creu i eixir en processó com a Jesús de Natzaret. I, segons ha relatat a À Punt NTC, va fer la seua interpretació “tant de cor” que fins i tot a ell mateix se li eixien les llàgrimes. 

En les representacions posteriors, el paper ha passat per diferents veïns del poble. Denis Madrid repeteix enguany i ho fa acompanyat per sa mare, Alicia Giner, que fa de Mare de Déu. Denis explica que ha sigut un suport molt important a l’hora d’interpretar a Jesús, però al mateix temps, tindre-la al costat fa que senta molta més responsabilitat. Per la seua banda, Alicia diu que ha viscut la representació amb molta intensitat perquè es tracta realment del seu fill, però que ho hagués fet igualment encara que l’haguera interpretat un altre home. 

L'Agrupació Cultural la Passió de Benetússer consta de més de huitanta actors no professionals. Tots són del municipi i la rodalia i, a mesura que avança la Setmana Santa, recreen tots els passatges de la vida i mort de Jesús, sent el juí i la tortura algunes de les peces de més càrrega dramàtica. 

També et pot interessar

stats