Pasqual Alapont i Pau i au guanyen els Premis Literaris Ciutat d'Algemesí

Un total de 23 novel·les i setze poemaris han sigut presentats a aquests premis, impulsats per Andana Editorial, l'Ajuntament d'Algemesí i la Fundació Caixa Cooperativa

Una imatge de la gala 2022
Una imatge de la gala 2022 / Ajuntament d'Algemesí

El valencià Pasqual Alapont per la novel·la Pau, el Robot, en la modalitat de narrativa, i el madrileny Pau i au pel poemari Després de l’u ve el dos, en la modalitat de poesia, han guanyat la setena edició dels Premis Literaris Ciutat d'Algemesí. Un total de 23 novel·les i setze poemaris han sigut presentats a aquests premis, impulsats per Andana Editorial, l'Ajuntament d'Algemesí i la Fundació Caixa Cooperativa i que, segons assenyalen els organitzadors, ja estan plenament consolidats en el calendari cultural de la literatura infantil i juvenil valenciana. L'acte de lliurament dels premis ha tingut lloc al Teatre Municipal d'Algemesí davant més d'un centenar d'assistents.

Premi de Narrativa

El premi de Narrativa Infantil Enric Lluch, dotat amb 3.000 euros per l'Ajuntament d'Algemesí, és per a la novel·la de Pasqual Alapont Pau, el Robot, on presenta a Ximo i Escarlata, dos adolescents que construeixen un robot per a un treball de classe. Inesperadament, el gólem cobrarà més vida de la que li havien programat. Amb aquests materials, Pasqual Alapont elabora una història plena d'humor i aventures, ironia i tendresa, que sacseja el cor, indiquen les fonts, que afigen que el llibre ha sigut il·lustrat per Pablo Broseta.

Quan es compleixen just quaranta anys des que guanyara el seu primer guardó literari (el premi Enric Valor de narrativa juvenil per Mitjacua i la sargantana del mar el 1984), Pasqual Alapont (Catarroja, 1963) torna a mostrar-se en els Premis Literaris Ciutat d'Algemesí com un dels escriptors juvenils contemporanis més destacats en la literatura valenciana.

Llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de València, ha dedicat la seua vida en el llibre i al teatre com a escriptor, traductor, editor, dramaturg i actor. Ha publicat més d'una trentena d'obres i ha sigut traduït a diverses llengües.

Premi de Poesia

El premi de Poesia Infantil Fundació Caixa Cooperativa, un guardó pioner en la poesia infantil en valencià i dotat també amb 3.000 euros, ha recaigut sobre poemari escrit per Pau i au. Es tracta de la primera aventura poètica dedicada al públic infantil que posa en marxa Pau i au (Madrid, 1978), que ha adaptat la seua veu i el seu inclassificable estil —amb particularitats, com l'ús actiu dels peus de pàgina com un recurs estilístic més— a un nou lector. Les acolorides il·lustracions del llibre són de Vane Julián.

Aquest mes d'abril, Andana, Editorial Valenciana, celebra el seu 15é aniversari, tres lustres en els quals ha editat més de 350 títols amb un ventall de publicacions anuals que no deixa d'augmentar i ha crescut fins a convertir-se en un actor clau en l'ecosistema literari valencià.

També et pot interessar

stats