Els parcs naturals exhibeixen el seu potencial a la plaça de l’Ajuntament de València

43 empreses participen en aquesta huitena mostra.

Ecoturisme Espadà. Mar de Fulles
Ecoturisme Espadà. Mar de Fulles / Marca Parcs Naturals

Els parcs naturals de la Comunitat Valenciana mostren aquest diumenge el potencial que tenen com a generadors d’activitat econòmica, productes i serveis, en la VII Mostra de Productes Marca Parcs Naturals. Aquesta mostra, que en les últimes edicions ha tingut com a marc el mercat de Colom, enguany es troba a la plaça de l’Ajuntament per a donar-los més visibilitat i atraure més visitants. En l’esdeveniment estaran presents, des de les 10:00 fins a les 20:00 hores, un total de 43 empreses de productes i serveis de la marca Parcs Naturals de la Comunitat Valenciana.

Les activitats que es duran a terme durant la jornada inclouen degustació i elaboració de productes gastronòmics, tallers, música amb arrels o activitats que lliguen l’aventura a la naturalesa.

La marca Parcs Naturals és un distintiu que concedeix la Conselleria d’Agricultura i Medi Ambient a aquells productes naturals, artesans i activitats de turisme vinculats amb la naturalesa o que s’han obtingut o elaborat dins l’àrea d’influència dels parcs naturals de la Comunitat Valenciana. 

El regidor Sergi Campillo ha destacat l’esperit de col·laboració interadministrativa a l’hora de promocionar els parcs naturals. En el cas de l’Ajuntament de València, propietari i gestor del parc natural de l’Albufera, ha assenyalat que durant els últims anys “hi ha hagut una col·laboració fructífera amb la Generalitat de la qual la mostra de diumenge és una prova".

“No hi ha cap dicotomia entre la conservació dels parcs naturals i l’activitat econòmica respectuosa amb el medi ambient”, ha afirmat Campillo, de la qual són prova evident les 120 empreses i més de 400 productes valencians certificats amb la marca Parcs Naturals. A la Comunitat Valenciana hi ha un total de 22 d’aquests espais protegits, “espais naturals que poden ajudar a dinamitzar l’economia i a canviar els models productius”, segons ha dit el regidor.

També et pot interessar

stats