Parauletes, una aplicació perquè xiquets i xiquetes aprenguen valencià arreu del món

La ferramenta, de Plataforma per la Llengua, permet aprendre un centenar de paraules a partir de minijocs 

Disseny de la campanya de l'aplicació Parauletes
Disseny de la campanya de l'aplicació Parauletes / Plataforma per la Llengua

Plataforma per la Llengua ha llançat una aplicació gratuïta, perquè els xiquets de 3 a 6 anys aprenguen valencià de manera lúdica des de qualsevol part del món. L'aplicació, Parauletes, ja està disponible tant en iOS com en Android, té com a objectiu facilitar que els valencianoparlants residents a l'estranger puguen ensenyar valencià als fills i les filles des de ben menuts, abans i tot que aprenguen a llegir.  

Segons ha avançat l’organització en un comunicat, la dinàmica de l'aplicació ofereix una desena de minijocs diferents, que permeten conéixer un centenar de conceptes com els colors, relacions familiars, parts del cos, sentits, referents espacials i temporals, números, emocions, aliments, objectes o animals. Aquests jocs consisteixen a punxar els globus del color que indica una veu en off, triar la foto que es correspon al concepte que s'assenyala, escollir què s'amaga darrere d'una silueta negra, resoldre un trencaclosques o memoritzar unes imatges i trobar les parelles que són iguals. 

Parauletes ha estat dissenyada amb pedagogs i mestres i ofereix diferents nivells, perquè els xiquets no s'estanquen en l'aprenentatge de la llengua i puguen avançar. No obstant això, l'aplicació busca ser tan sols el primer contacte dels infants amb el valencià, i està pensada sobretot per a aprendre la llengua sense saber llegir ni escriure.  

L'aplicació és una iniciativa de la delegació de Plataforma per la Llengua al País Valencià, que va detectar entre els socis de l'entitat a l'estranger la necessitat d'una eina com aquesta per a transmetre la llengua als fills. Per tal d'arribar a les botigues d'aplicacions d'iOs i Android, el projecte ha comptat amb el suport econòmic de la Generalitat.

 

També et pot interessar

stats