La Pantera Rosa ni és pantera ni era rosa

{module Galerías}Les obres de remodelació que l´Ajuntament de València ha iniciat en l´escultura, 34 anys després, li tornaran el color i l´aspecte originals.

Detall de la part superior de l'escultura coneguda com la Pantera Rosa abans de la restauració.

Carn de controvèrsia, de dissentiment, de polèmica, sobretot en els fulls de la premsa local, amb el temps, ha acabat convertint-se en una icona de la ciutat. Un exemple: en 2014, la font de la Pantera Rosa estava entre els 20 emplaçaments més compartits en Foursquare.

Hui en dia ningú dubta que l´obra de Navarro ja és reconeguda per la ciutadania, però potser encara no tant en els despatxos. O potser les coses estan canviant, afortunadament per a ella. Quan algú de l´etapa de l´anterior govern municipal, d´algun altre negociat, va decidir canviar-li el color rogenc original pel rosa amb què ha lluït fins ara, potser pensava que la font era realment una representació de la Pantera Rosa d´Edwards. I bé, per a ser justos, era una confusió popularment estesa.

Aprofitant l´actual reurbanització de la primera fase del Parc Central, les obres de remodelació de l´Ajuntament de València en l´escultura ja li han retornat el seu color i aspecte originals. S´ha netejat a fons, s´han eliminat les restes calcàries que van fer acte de presència per l´inevitable pas del temps, s´ha impermeabilitzat, s´han reparat els desperfectes també del pedestal on continua dreta i s´ha connectat la il·luminació que es va instal·lar quan es va inaugurar i no es va usar mai. El cost de la remodelació està inclós en la partida pressupostària municipal de l´àrea de Parcs i Jardins.

També et pot interessar

stats