El Palomar celebra les tradicionals Festes del Xop

El veïnat d'aquest poble de la Vall d'Albaida s'ha unit per a alçar el tradicional xop que bateja les festes a la plaça de la Mare de Déu dels Desemparats

El Palomar celebra les tradicionals Festes del Xop

El Palomar (Vall d’Albaida) inicia aquest cap de setmana les Festes del Xop i de la Mare de Déu dels Desemparats, que se celebren els dies 6, 7, 8, 14, 21 i 22 de maig. 

Divendres a la nit, a les 21:30 hores, han començat les celebracions amb el volteig de campanes, que obri un calendari de sopars populars, dinars de germanor i el tradicional ball dels pastorets i pastoretes, entre altres.

Aquest dissabte han fet la Plantà del Xop, l'arbre que dona nom a aquesta festivitat, seguida de la tradicional cacauà per a tots els assistents. Seguint la tradició mil·lenària, entre els arbres més alts i rectes del terme en trien un per a transportar-lo entre el veïnat fins a la plaça del poble.

Una vegada el xop arriba a aquest punt, el pelen i el planten. L'arbre romandrà quinze dies al mateix indret, presidint les festes.

A més, diumenge s'ha oficiat una missa solemne en honor a la Mare de Déu dels Desemparats, acompanyada d’una mascletà a càrrec de la pirotècnia Europla.

Al llarg d'aquesta jornada hi haurà espectacles diversos, com l’actuació del monologuista i còmic Raúl Antón, amb l’espectacle Stop postureo a l’auditori del municipi. 

Finalment, el diumenge 22 de maig serà la Tombà del Xop a la plaça de la Mare de Déu dels Desemparats, on faran l’últim dinar tradicional.

També et pot interessar

stats