El Palmerar d’Elx fa 21 anys com a patrimoni de la humanitat

La capital del Baix Vinalopó ho celebrarà amb diverses activitats que es duran a terme aquest cap de setmana i dimarts vinent

La regidora de Cultura d'Elx, Marga Antón, visita un taller on un grapat de dones estan teixint palmes
La regidora de Cultura d'Elx, Marga Antón, visita un taller on un grapat de dones estan teixint palmes / Ajuntament d'Elx

El Palmerar d’Elx compleix 21 anys com a patrimoni de la humanitat de la Unesco. La capital del Baix Vinalopó ho celebrarà durant aquest cap de setmana i dimarts vinent amb un seguit d’activitats entre les quals destaca una exhibició d’escalada tradicional de palmeres.

La regidora de Cultura, Marga Antón, ha presentat aquest dimarts les activitats que es duran a terme per a commemorar l’efemèride. Aquest dissabte el Museu Arqueològic i d’Història d’Elx (MAHE) acollirà uns tallers familiars a les 10:30 i les 12:00 hores per a explicar la importància del regadiu, en què s'incidirà en la part islàmica de la història de la ciutat, mentre que diumenge a les 11:30 i les 13:00 hores s’organitzaran visites guiades al Museu del Palmerar en què s’explicarà la història dels palmerers i la importància de la palma en el cicle festiu de la ciutat. 

Per acabar, el dimarts 30 de novembre, el dia de l’aniversari, hi haurà jornades de portes obertes al Museu del Palmerarl i una demostració d'enfilar-se a la palmera. S'hi s’explicarà la manera de cultiu de les palmeres i els aparells que s’utilitzen per a la recol·lecció del dàtil. Seran a les 11:30 i a les 13:00 hores. 

A més, Antón ha recordat que ahir va començar el taller de Palma Blanca per a difondre la tradició local dividit en dues parts: el curs d’iniciació i el taller de perfeccionament, tots dos de 300 hores, que acabaran el 8 de juny. 

També et pot interessar

stats