El Palau de la Música dedica el cicle Cambra al Palau 2021 a la figura d'Iturbi en el seu 125 aniversari

El cicle inclou 24 concerts a l'Almodí, del 30 de gener al 18 de desembre

El cicle inclou 24 concerts a l'Almodí
El cicle inclou 24 concerts a l'Almodí / Live Music

El Palau de la Música presenta la tercera edició del cicle Cambra al Palau, que enguany està dedicat a la figura de José Iturbi, en el marc del 125 aniversari del seu naixement. Es tracta d'un cicle de 24 concerts amb músics de l'Orquestra de València i altres vinculats amb la ciutat i la Comunitat, que es desenvoluparà íntegrament a l'Almodí, des del 30 de gener fins el 18 de desembre de 2021.

Els recitals dedicats a Josep Iturbi en Cambra al Palau 2021 són huit. Es tracta d'obres molt reconegudes per la interpretació que va fer Iturbi en la seua vida, i que estaven molt presents en el seu repertori.

Homenatge a Josep Iturbi

El públic assistent podrà escoltar els programes "Oda al piano, oda al pianista i oda a Josep Iturbi" a càrrec del contrabaix Javier Sapiña, el violoncel Jorge David Fanjul, el pianista Carlos Apellániz i el narrador Juan Manuel Aparisi; "Iturbi i la música espanyola", amb el pianista Juan Lago; "De Stravinski a la música americana", amb el pianista Xavier Torres; "Iturbi en el Carnegie Hall", amb el pianista Claudio Carbó; "Iturbi i G. Cassadó", amb el violoncel·lista Iván Balaguer i la pianista Irene Renart; "Entre Schumann i Brahms", amb la pianista Mar Valor; "Iturbi i M. Quiroga", amb el concertino de l'Orquestra de València, Enrique Palomares, i el pianista Óscar Oliver; i "El teclat de Josep i Empar. La seua història musical", amb Regards Piano Duo, format pels pianistes Irene Renart i Pablo García-Berlanga, i el narrador Pau Ferrer.

El cicle recull també un homenatge al compositor Astor Piazzola en el centenari del seu naixement, una proposta que inclou el concert a càrrec de Zingersextet i la pianista convidada Polly Ferman; així com el "Viatge a Buenos Aires. D'Astor Piazzolla a Claudia Montero», per l'Scherzo String Quartett. El programa del cicle continua amb propostes de pedagogia musical, com el programa "El violí real. Un univers musical en l'aniversari de José Herrando", pel violinista Pablo Martos, el violoncel·lista Alberto Martos, la clavecinista Silvia Márquez i la musicòloga Nieves Pascual. I també s'han preparat dos concerts en què la protagonista és la dona: el Duo Dalí amb el títol "D'un matí de primavera. Música per a violí i piano composta per dones", i l'Alenza Trio amb la proposta "Música feta amb amor a l'art».

Les professores i professors de l'Orquestra que participaran en tot el cicle són: Anabel García del Castillo, Enrique Palomares, Raúl Arias, Esther Vidal, Julio Imbert, Juliol Pi i Manolo Segarra (violins); Santiago Cantó, Traian Ionescu i Pilar Marín (violes); David Forés, Mariano García i Iván Balaguer (violoncel·listes); Javier Sapiña (contrabaix); María Dolores Vivó (flauta); Roberto Turlo (oboé); José Vicente Herrera i Vicente Alós (clarinets); Juan Sapiña (fagot); Santiago Pla (trompa); Raúl Junquera (trompeta), i Rubén Toribio (trombó).

També hi participaran Noelia Junquera (arpa); Juan Antonio Fenollar (clarinet); Rubén Parejo (guitarra); Fernando Pascual i Jacobo Christensen (violins); David Apellániz, Bernat Tortosa i Laura Gómez (violoncels); Jorge Nava, Aida Velert, Renata Casero i Frances Llop (piano) i la mezzosoprano Estíbaliz Ruiz.

També et pot interessar