El Palau de les Comunicacions de València acull una mostra fotogràfica de l’Agència Magnum

Les imatges arrepleguen part del treball d’un dels seus cofundadors, Enrö Friedmann, conegut com a Robert Capa

L'exposició mostrarà les fotos de l'Agència Magnum. Foto portada: Algunes fotos de l'exposició / À Punt NTC

El Palau de les Comunicacions de València acull fins al mes de juliol una retrospectiva sobre la fotografia del fotoperiodista Enrö Friedmann, conegut pel sobrenom Robert Capa, que va compartir amb la també fotògrafa Gerda Taro. Amb la mort de la seua companya, Friedmann va continuar fent servir aquesta signatura. Sota el cognom Capa, Friedmann va ser cofundador de l'Agència Magnum i un dels màxims exponents de la fotografia bèl·lica del segle XX. 

Aquest gènere fotogràfic va marcar la manera d'entendre el món a través de les imatges. Congelats a través de l'òptica d’una Leika, quedaren capturats per sempre moments històrics de la Guerra Civil Espanyola, la Segona Guerra Mundial i altres conflictes bèl·lics.

Els avanços tecnològics de l’època van permetre a Friedmann endinsar-se i retratar els conflictes des d'una altra perspectiva, però també la necessitat de contar-ho des d'una visió més humana, el que el van elevar a icona del fotoperiodisme internacional. Un activisme visual que establiria les bases del fotoperiodisme modern.

També et pot interessar

stats