El Palau de les Arts s’endinsa en el repertori alemany amb ‘Elektra’, de Richard Strauss

Marc Albrecht, Iréne Theorin i Robert Carsen assagen ja a València la gran aposta operística per a 2020.

Assaig d'Elektra al Palau de les Arts de València
Assaig d'Elektra al Palau de les Arts de València / Miguel Lorenzo

El Palau de les Arts s’endinsa en el repertori alemany amb l’òpera ‘Elektra’, de Richard Strauss, una obra imprescindible en la programació dels teatres d’òpera internacionals, que reuneix a València primeres figures del panorama operístic internacional. Marc Albrecht, al pòdium, i Robert Carsen, en l’escena, debuten a Les Arts amb aquest títol de partitura exigent i dramatúrgia complexa que s’estrenarà el 18 de gener.

El director d’orquestra alemany i el creador canadenc afronten les últimes setmanes d’assajos a València, amb els cossos estables del teatre, el Cor de la Generalitat i l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, amb un repartiment d’intèrprets reconegudes.

La soprano sueca Iréne Theorin (Elektra), aclamada per la crítica per aquest paper, encapçala la terna protagonista que interpreta l’irresistible psicodrama de Strauss, amb la veterana mezzosoprano alemanya Doris Soffel, com a Klytämnestra, i l’emergent soprano estatunidenca Sara Jakubiak, en el paper de Chrysothemis.

Amb llibret d’Hugo von Hofmannsthal i basat en la tragèdia homònima de Sòfocles,  Elektra es considera una de les obres més difícils, tant per a veus com per a orquestra.

Marc Albrecht, un director expert en l’obra de Strauss i Wagner, i guanyador recent en els Premis Opera 2019 en la categoria de millor director musical, recupera amb l’OCV un repertori amb què la formació titular de Les Arts ha aconseguit les més altes cotes d’excel·lència amb títols com L’anell del nibelung, Parsifal o Salome. D’altra banda, Robert Carsen, presenta davant del públic valencià una producció de l’Òpera Nacional de París, basada en una coproducció original del Teatre del Maggio Musicale Fiorentino i la Tokyo Opera Nomori, amb escenografia de Michael Levine, vestuari de Vazul Matusz, il·luminació pròpia i de Peter van Praet, i coreografia de Philippe Giraudeau.

Reconegut pel seu gran talent teatral i per l’acurada estètica dels seus muntatges, Carsen proposa una visió emocionant d’Elektra, d’una gran força expressiva i simbolisme profund.

L’estrena d’Elektra tindrà lloc el dissabte 18 de gener. Les Arts ha programat quatre funcions més per als dies 21, 24, 27, i 30 de gener.

També et pot interessar

stats