El Palau de les Arts manté la col·laboració amb Plácido Domingo i no cancel·la la seua òpera a València

El director artístic del centre afirma que no li consta cap denúncia d'assetjament laboral cap a personal de la Fundació.

Actuació de Plácido Domingo, en una imatge d'arxiu
Actuació de Plácido Domingo, en una imatge d'arxiu

El Palau de les Arts de València mantindrà la seua col·laboració amb Plácido Domingo,  que té previst interpretar al desembre l'òpera Nabucco, perquè no té constància de denúncies judicials o extrajudicials d'assetjament a treballadors de la institució. Així ho ha manifestat aquest dimarts el director artístic del Palau dels Arts, Jesús Iglesias Noriega, que ha assegurat que el centre respecta el principi de la "presumpció d'innocència al qual tenen dret tots els ciutadans".

Iglesias ha manifestat que a la institució no li consta cap denúncia, "ni judicial, ni extrajudicial, d'assetjament laboral" cap a personal de la Fundació ni integrants d'aquesta. A més, afirma que no té coneixement de "cap fet que tinga base legal alguna que sustente la causa" contra Plácido Domingo, ja que de les que en tenen constància són "periodístiques". Són les denúncies que van ser difoses des d'agost per l'agència de premsa nord-americana AP.

Per això, el director del Palau de les Arts ha insistit que, de moment, "no té previst cancel·lar cap actuació" del cantant i manté el nom de Plácido Domingo en el nom del Centre de Perfeccionament.

En un primer moment, nou dones, huit d'elles de forma anònima, van atribuir a l'artista espanyol assetjaments sexuals en els anys huitanta, fets sobre els quals ell va respondre que sempre havia cregut que eren relacions i interaccions "consensuades" i "benvingudes". El 5 de setembre, el mateix mitjà va informar d'altres onze casos. Aleshores el tenor va respondre que es tractava d'una campanya "imprecisa i contrària a l'ètica" de l'agència de notícies "per a denigrar" l'artista.

També et pot interessar

stats