Paco Roca, protagonista de la nova temporada del Museu de Belles Arts de Castelló

Una exposició arreplega xicotets tresors del procés creatiu de l’artista guardonat recentment amb la distinció de la Generalitat

Paco Roca, protagonista de la nova temporada del Museu de Belles Arts de Castelló / À Punt NTC

El Museu de Belles Arts de Castelló estrena nova temporada amb el dibuixant Paco Roca com a protagonista. L’espai farà unes jornades dedicades al còmic, el manga i la novel·la gràfica, i acull dues exposicions: Dibuixant ambulant i Exili il·lustrat.

En l’exposició que ara s’inaugura es pot viatjar per la seua obra i trobar xicotets tresors del procés creatiu d'aquest artista, guardonat dues vegades amb el Premi Nacional del Còmic i recentment, amb la distinció de la Generalitat.

En la mostra hi ha esbossos, guions i dibuixos a llapis o a tinta. Roca explica que es tracta d’una part que no té per què conéixer el lector, però que té interés a l’hora de saber com s’arriba al producte final. 

Aquest procés creatiu el va impulsar a portar el Batman de Gotham a Benidorm durant el confinament, el seu últim treball. 

En la mostra Exili il·lustrat es pot trobar la nova generació de dibuixants, com la vila-realenca Núria Tamarit, que a través del còmic social parla sobre temes com la política i el feminisme. Tamarit i Roca participen en aquesta mostra col·lectiva que rescata de l'oblit personatges exiliats i que van ser claus en la Guerra Civil. 

També et pot interessar

stats