Paco Roca i la fundació Max Aub, medalles d'or de les Belles Arts

El Ministeri de Cultura condecora el dibuixant valencià i l'entitat de Sogorb en record de l'escriptor

El dibuixat, de Paco Roca, ara en paper
El dibuixant Paco Roca, guardonat amb la Medalla d'Or de les Belles Arts / À Punt

El Consell de Ministres, a proposta del ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, ha aprovat aquest dimarts 28 de desembre la concessió de les medalles d'or al Mèrit en les Belles Arts corresponents a l'any 2021 a 31 personalitats i institucions de la cultura, entre elles al dibuixant valencià Paco Roca i a la Fundació Max Aub, de Sogorb (Alt Palància).

A més, també han sigut guardonats l'actor Javier Bardem, el grup de música Amaral o l'artista Jaume Plensa, la ballarina Maribel Gallardo, la poetessa Julia Uceda Valiente, la Setmana Negra de Gijón, el director de cine Agustí Villaronga, la fundació d'Art i Pensament Martín Chirino, l'empresari Daniel Martínez de Obregón o la fotògrafa Colita.

La dissenyadora Ana Locking, la fundació Cerezales Antonino y Cinia, Genis Matabosch, la il·lustradora i escriptora Carme Solé, l'entitat Drac Màgic, el cantautor i poeta Pablo Guerrero, el fotoperiodista Chema Conesa, la Junta de Qualificació, Valoració i Exportació de Béns del Patrimoni Històric del Ministeri de Cultura i Esport, la cantaora Mayte Martín o la cineasta Icíar Bollaín també reben el guardó.

Tanquen la llista la compositora Teresa Catalán Sánchez, l'hispanista Ian Gibson, Javier Gurruchaga, la soprano Saioa Hernández, l'escriptor Juan Muñoz Martín, els desenvolupadors de videojocs Paco Portalo i Paco Suárez, Antón Reixa i Paloma San Basilio. Igualment, i a títol pòstum, ha sigut premiat Ramón Casas Vallès.

Aquest guardó distingeix les persones i entitats que hagen destacat en el camp de la creació artística i cultural o hagen prestat serveis notoris en el foment, desenvolupament o difusió de l'art i la cultura o en la conservació del patrimoni artístic.

També et pot interessar

stats