Paco Roca canvia el paper per la paret en l’exposició “El dibuixat” de l’IVAM

La mostra s’inaugura dijous i s’emmarca dins del 30 aniversari del centre d'art valencià.

La mostra s’inaugura dijous i s’emmarca dins del 30 aniversari del centre d'art valencià | EP
La mostra s’inaugura dijous i s’emmarca dins del 30 aniversari del centre d'art valencià | EP

La galeria 6 de l’IVAM acollirà, des d’aquest dijous 7 de març, l’exposició “El dibuixat” de Paco Roca, una mostra que s’emmarca dins dels actes de celebració del 30 aniversari del centre d’art valencià. 

L’exposició, que compta amb el suport de les Corts i que s’emmarca dins de la línia de treball L’IVAM Produeix, s’endinsa en l’imaginari del gènere del còmic. “El dibuixat” és una reflexió sobre les possibilitats expressives del llenguatge del còmic més enllà del paper i la vinculació que té amb la narració dibuixada. 

Per al premi nacional de Còmic, canviar el paper per les parets per a contar una història ha suposat un repte. “El còmic sempre s’ha basat en el format per a veure el que es podia contar. En els anys 20 era la premsa, després les revistes i, en aquest cas, s’ha d’aprendre una nova manera de narrar”, ha explicat en declaracions a À Punt Notícies. Roca insisteix en la dificultat que suposa aquesta mostra perquè en "El dibuixat" es perd el contacte íntim amb el lector, atés que les pàgines són les mateixes parets de la galeria. 

La mostra es divideix en dues parts: una intervenció sobre la sala de l’IVAM i una altra en què el visitant s’introduirà en la ment del creador, un recorregut sobre els formats del còmic, l’evolució d’aquest mitjà com a llenguatge i el procés creatiu de l’exposició.

L’exposició "El dibuixat" s'inaugurarà aquest dijous a les 19:00 hores.

També et pot interessar

stats