Oscar a la pel·lícula més popular

L'Acadèmia de Hollywood ha anunciat novetats en la pròxima edició dels premis, que es lliuraran el pròxim 24 de febrer del 2019.

Oscar a la pel·lícula més popular
Oscar a la pel·lícula més popular

La pròxima gala de lliurament dels Oscar de Hollywood serà molt diferent de les dels últims anys. L'Acadèmia de Hollywood ha anunciat aquest dimecres una sèrie de canvis per a la cerimònia, entre els quals destaca la convocatòria d'una nova categoria que premiarà les pel·lícules més populars.

L'Acadèmia va aprofitar l'anunci de la reelecció i del segon mandat de John Bailey al capdavant de la institució per a aprovar alguns "canvis significatius" en la retransmissió dels premis més famosos de la indústria del cinema.

De moment, no s'ha fet públic quins seran els requisits que hauran de complir les pel·lícules que opten a aquesta nova categoria, ni si la candidatura s'obrirà per votació popular o si seran també els membres de l'Acadèmia els encarregats de triar-ne el film guanyador.

I és que les discordances entre les preferències de l'audiència i les dels acadèmics ha sigut una qüestió permanent en les últimes edicions dels premis. En un intent de donar cabuda a produccions més del gust del gran públic, l'Acadèmia ja va ampliar de cinc a un màxim de deu el nombre d'obres que optarien a l'Oscar a la millor pel·lícula, després de la criticada absència d'El cavaller fosc, de Christopher Nolan, entre les candidates del 2009.

Cada vegada menys audiència

A més de la nova categoria, l'última reunió de la junta va decidir limitar la retransmissió de la gala a un màxim de tres hores, un moviment que s'interpreta com una maniobra per a guanyar-se una audiència cada vegada més minsa. L'última edició, de fet, va experimentar una caiguda d'un 19%, la pitjor dada de la història. L'Acadèmia assegura que així aconseguiran fer els premis "més accessibles als espectadors de tot el món".

Perquè hi haja temps suficient per a lliurar els guardons de totes les categories, 25 amb la nova que s'hi ha afegit, alguns dels premis es donaran durant els talls per a la publicitat de la retransmisió televisiva. Després, s'emetrà un resum dels millors moments.

També s'ha decidit que la cerimònia dels Oscar del 2020 se celebre el 9 de febrer en comptes del 23 de febrer, com s'havia anunciat prèviament. Al 2019, la gala se celebrarà el 24 de febrer.

També et pot interessar

stats