Oriola ultima els detalls de les processons de Setmana Santa

El sector tèxtil, l’hostaler i les botigues locals de caramels esperen facturar deu milions d’euros

La Setmana Santa portarà més de 10 milions d'euros a Oriola. Foto portada: una botiga de dolços a la capital del Baix Segura. / À Punt NTC

La Setmana Santa deixarà un impacte econòmic important a ciutats com ara Oriola. Declarades d'interés turístic internacional, les processons ajunten milers de persones i deixen una empremta a la capital del Baix Segura de més de deu milions d'euros. Durant aquests dies, les modistes peguen les últimes puntades als capirots i les vestes. Només la Setmana Santa els representa un terç de la facturació de tot l'any. Estan especialitzades en la confecció de la indumentària de confrares i els arriben comandes de tot Espanya. “Tenim molta faena després de la pandèmia, el negoci ha reviscolat”, afirma Pablo Escudero, gerent de Tejidos Escudero.

“Es guanyen més de deu milions d’euros durant molt poc de temps. Per al negoci d’hostaleria d’Oriola és molt important”, explica Ascensio Pérez, president de l’Associació de Comerciants i Hostalers del municipi.

En són molts, els negocis que han sorgit al voltant de la Setmana Santa. Alguns personalitzen de tot, fins i tot els caramels que es reparteixen en les processons. Un fet singular del Baix Segura, sobretot de la ciutat d’Oriola. Cadascun dels 10.000 confrares que hi ha a la comarca es gasta una mitjana de 50 euros en caramels en cada processó, i com a mínim n'ixen en dos, cosa que suposa que només en caramels els oriolans es gasten un milió d'euros. “Ací no se'n reparteixen d’un en un, ací se'n donen per grapats”, assegura José Ramón Tortosa, treballador de Caramels Beamut.

Declarades d'interés turístic internacional, atrauen milers de visitants. Hotels i restaurants fa dies que han penjat el cartell de complet. “Està tot ple per a Setmana Santa”, ha reconegut Antonio Sánchez, regidor de Festes. Una Setmana Santa que es podrà seguir a través d'À Punt. Concretament, s’emetrà des d’Oriola per a viure la processó de Divendres Sant.

També et pot interessar

stats