Oriola recorda Miguel Hernández en el 108 aniversari del seu naixement

Literatura, música, poesia i activitats diverses acostaran l'univers hernandià.

Europa Press
Europa Press

Oriola, al Baix Segura, commemora aquest dimarts el naixement del poeta Miguel Hernández en el 108 aniversari del seu naixement. La Fundació Miguel Hernández organitza activitats per a recordar el poeta i dramaturg i acostar a la ciutat l'univers hernandià.

Nascut en una família humil, Miguel Hernández va deixar prompte d'estudiar per a posar-se a treballar. Així i tot, la seua passió per la poesia clàssica aflora i desenvolupa una gran capacitat com a autor. Perito en Lunas, El rayo que no cesa i El silbo vulnerado conformen els seus primers versos, i deixen entreveure les influències dels autors que van marcar el poeta al llarg de la seua vida.

Va prendre part molt activa durant la Guerra Civil Espanyola, temps quan publica Viento del pueblo, El hombre acecha i Cancionero y romancero de ausencias.

Els poemes mes representatius de l'autor tornaran a sonar a Oriola per a omplir la ciutat de l'esperit hernandià. Són poemes que parlen de bellesa, poemes que viuen d'amor i de somnis, i que relaten la situació d'un territori convuls que no trobava estabilitat en la guerra. Poemes als quals Manuel Ramos, compositor i director de l'Orquestra Barroca Valenciana, posarà música per a commemorar l'aniversari del poeta universal. 

També et pot interessar

stats