Oriola exposa l’obra més religiosa del valencià Vicent López

Considerat un dels principals pintors espanyols del segle XIX, va fer el retrat més conegut de Goya

Els cor sagrat de Maria, pintat per Vicent López / À Punt NTC

Considerat un dels principals pintors espanyols de principis del segle XIX, el valencià Vicent López es va convertir en l'artista de moda de l'aristocràcia i la cort reial. És seu, per exemple, el retrat més conegut de Goya, i també són seues totes les peces de temàtica religiosa que fins al 29 de maig es poden veure en una exposició que acull el Reial Monestir de les Religioses Saleses d'Oriola (Baix Segura).

Quan Vicent López Portaña va pintar els cors sagrats de Jesús i Maria per al monestir, ja era l’artista favorit de la cort espanyola. Després de les seues dues primeres obres, en vingueren moltes més que les religioses conservaren amb cura i que conformen aquesta exposició que ara es pot visitar amb motiu dels 250 anys del naixement del pintor.

“Ens hem basat en la importància de la fundació del mateix monestir, amb Maria Francesca de Bragança i de Borbó com la seua fundadora, que serveix d’enllaç entre Oriola i la cort. En aquest cas, amb Vicent López com a decorador del palau i de l’església”, ha explicat la comissària de l’exposició, Gemma Ruiz. 

Aquest conjunt artístic de gran valor inclou mobiliari, roba de culte i peces d’orfebreria dels millors artesans reials. L’obra religiosa es complementa amb un conjunt de retrats en què Vicent López va immortalitzar personalitats de la cort. 

També et pot interessar

stats