Oques Grasses, Xavi Sarrià, El Diluvi, Els Jóvens, Tremenda Jauría i Dakidarría, caps de cartell del Feslloc

El certamen fa públic un manifest polític a favor de la terra, la llengua i el feminisme, i perquè "no tornen els temps foscos".

El Diluvi, un dels caps de cartell del Feslloc 2019
El Diluvi, un dels caps de cartell del Feslloc 2019 / Diluvi / Nerea Coll

Oques Grasses, Xavi Sarrià, El Diluvi, Els Jóvens, Tremenda Jauría i Dakidarría són els caps de cartell del Feslloc 2019, que se celebrarà de l'11 al 13 de juliol a Benlloc, (Plana Alta). El certamen ha donat a conéixer aquest dijous la seua programació i ha aprofitat per a fer públic el manifest polític titulat País Valencià: terra, llengua i feminisme, en què reivindica la cultura com una eina per a la transformació social i demana "que no tornen els temps foscos, que la prudència no ens faça traïdors". 

L'organització del festival, formada per l'associació sense ànim de lucre Feslloc –amb participació d'Escola Valenciana i de l'Ajuntament de Benlloc– ha definit com a "necessari" aquest manifest, que publica per primera vegada, davant dels "discursos feixistes i la persecució de la cultura que són –una altra vegada– el pa de cada dia". En el document expressa, a més, la seua voluntat de "ser un festival ruralista, ecologista, però també un festival del País Valencià, sense complexos, que treballa per la normalització del valencià com a llengua d'expressió artística i cultural, però també de convivència i un espai feminista, lliure d'agressions LGTBIQA, antiracista i antiislamòfoba". En aquest sentit, el festival ha reforçat les activitats complementàries als concerts, que inclouen un debat sobre els MENA (migrants menors no acompanyats) amb la presència de l'ONG Open Arms, una xarrada sobre l'extrema dreta, un col·loqui sobre noves ruralitats i un taller d'autodefensa feminista no mixt.

Els Catarres, Pupil·els, La Fúmiga, Ebri Knight, Botifarra i Ahmed Touzani, Mireia Vives i Borja Penalba, Jazzwoman i Balkan Paradise Orchestra són alguns dels artistes que completen el cartell, que destaca per "una alta presència de dones" a el l'escenari i que es completa amb artistes convidats, com ara Tremenda Jauria i Dakidarría. 

També et pot interessar

stats