Ontinyent trau els llibres al carrer amb els biblioparcs

La capital de la Vall d'Albaida celebra el Dia de les Biblioteques amb aquesta iniciativa, que pretén convertir la lectura en una activitat més dels parcs municipals 

Imatge de l'espectacle Xano Xano, per donar la benvinguda als "biblioparcs"
L'espectacle de contes infantils musicats 'Xano-xano' donarà la benvinguda als biblioparcs / Ajuntament d'Ontinyent

Aquest diumenge se celebra el Dia de les Biblioteques i Ontinyent ha decidit fer-ho acostant els llibres a la gent del municipi. Així, als parcs públics s’instal·laran casetes on qualsevol persona podrà agafar un llibre, llegir-lo i després tornar-lo al lloc.

La iniciativa es presentarà aquest dilluns al parc de Vicent Andrés Estellés, on s'instal·larà el primer biblioparc. L'espectacle de contes infantils musicats Xano-xano, creat de la narradora Eva Andújar i amb música d'Ester Andújar, acompanyarà l'estrena d'aquest projecte.

Des d’aleshores estaran operatives les casetes al parc de Pere IV, al de la Morereta i a la plaça de la Coronació.

A més d’aquests quatre llocs d’esplai les instal·lacions s'ampliaran progressivament a altres parcs com els del Mestre Ferrero, Ausiàs March, el Llombo o Sant Rafel. 

El regidor de Biblioteques, Ferran Gandia, ha explicat que els llibres amb què s’han equipat inicialment els biblioparcs procedeixen de donacions de segona mà rebudes als centres bibliotecaris de la ciutat, però sobretot d'exemplars retirats de les mateixes biblioteques “per a donar-los una segona vida”.

Gandia ha afirmat que amb idees com aquesta el govern municipal vol apostar per l'educació en valors positius i la promoció lectora, sobretot en edats inicials, sembrant així una llavor cap un futur millor i més educatiu.

També et pot interessar

stats