Ontinyent investiga la presència de restes del Paleolític a la serra de la Solana

Els treballs, a la cova i l'abric de l'Hedra, estan dirigits per l'arqueòleg municipal, Agustí Ribera, i les doctores en Prehistòria de la Universitat de València, Margarita Vadillo i Cristina Real

Excavacions en l'abril d'Hedra
Excavacions en l'abril d'Hedra / Ajuntament d'Ontinyent

L'Ajuntament d'Ontinyent investiga la presència de restes del Paleolític a la cova i l'abric de l'Hedra, situat a la serra de la Solana. Els treballs de recerca, finançats pel consistori, estan dirigits per l'arqueòleg municipal, Agustí Ribera, i les doctores en Prehistòria de la Universitat de València, Margarita Vadillo i Cristina Real.

A la cova, els treballs tracten de localitzar el sediment original de les acumulacions antigues, vist que fins al moment les troballes són de sediment posterior a conseqüència de l'actuació humana. I a l'abril ja s'han trobat les primeres peces que "correspondrien a l'època del Paleolític Superior i que estaven in situ". Les investigadores Vadillo i Real han explicat que "la quantitat i el tipus de material que podem trobar en els pròxims dies ens permetran determinar si eren avantpassats amb una actitud més estable o nòmades".

També et pot interessar

stats