Ontinyent estrena la remodelació del carrer Sant Antoni amb les festes en honor seu

La capital de la Vall d'Albaida ha programat nombroses activitats aquest cap de setmana per a gaudir de la festivitat al barri de l'Ermiteta, que s'ha reurbanitzat integralment

Imatge d'arxiu de les festes de Sant Antoni d'Ontinyent
Imatge d'arxiu de les festes de Sant Antoni d'Ontinyent / Festes Sant Antoni Abat - Barri de l'Ermiteta

Les celebracions en honor a Sant Antoni continuen aquest cap de setmana en ciutats com Ontinyent. La capital de la Vall d'Albaida, a més, les viurà de forma especial enguany, ja que al carrer que du el nom del sant s'ha executat una reurbanització integral que segons destaca l'alcalde, Jorge Rodríguez, suposa "un punt d'inflexió per al barri".

Així, aquest dissabte de matí es plantaran les quatre fogueres: la primera a l'altura del número 60 del carrer de Sant Antoni i l'última, la gran, en la confluència d'aquest carrer amb el de Sant Jaume.

Al llarg del dia també hi haurà xocolatada, activitats infantils, visites guiades al Campanar, concerts amb Dani Miquel i les bandes joves d'Ontinyent i la tradicional benedicció dels animals amb repartiment de garrofeta.

A la vesprada també s'inaugurarà el Porrat de Sant Antoni, que enguany tindrà una distribució diferent de les paradetes a causa de la remodelació del carrer. El dia acabarà amb l'encesa de les fogueres i l'inici de la Retreta, i per últim, hi haurà una gran dansà popular i una actuació de l'orquestra Euforia.

El diumenge començarà amb la despertà i la Santa Missa a l'església de l'Ermiteta. Tot seguit, s'anunciarà l'inici de la Cercavila dels Porcs, que culminarà amb una mascletà de la Pirotècnia Europla.

A les 16:30 hores es podrà gaudir de la cavalcada mecanitzada, i a les 19:00 començarà la processó de Sant Antoni des de l'Ermiteta.

Una inversió d'1,2 milions d'euros

D'aquesta manera, el barri de l'Ermiteta estrenarà les millores executades amb aquestes celebracions, encara que falten per acabar alguns remats que es deixaran llestos en passar les festes.

Segons el consistori, la reurbanització integral ha suposat la inversió d'1,2 milions d'euros, que s'afegeixen als 1,32 destinats els últims quatre anys al mateix carrer en obres subvencionades de rehabilitació de vivendes.

Rodríguez ha destacat que aquestes intervencions "no sols han suposat una de les actuacions més importants d'aquesta legislatura, sinó que suposaran un punt d'inflexió per al barri de l'Ermiteta". El primer edil ha recordat que el projecte va nàixer de la participació ciutadana a través d'Ontinyent Participa.

També et pot interessar

stats